Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anamarija

Marketing

Sretan rođendan!

Imam prijateljicu koja je išla sa mnom u razred, zaboravila sam jesmo li bili a-kači, b-kači ili c-kači. Ono što nisam zaboravila su njezine poruke koje mi je pisala, njezini sitni znakovi pažnje, potvrđivanje svih mojih pubertetskih gluposti, tješenje i zagrljaji...
Puno vremena je otada prošlo, svaka u svom svijetu, razdvojili nas kilometri, granica, drukčiji pogledi i stavovi.Kažu da papir sve podnosi, a što su tek podnijeli naši kompjutori u prepiskama kojima smo pokušale odgonetnuti zašto smo postale toliko različite i kako dalje s time.
Kad malo bolje razmislim, možda se i nismo toliko promjenile.... jednostavno smo postale žene.Ona koja je uvijek puno pričala, pričala je i dalje, druga više nije htjela samo slušati i kimati glavom, došli su muškarci, obaveze, djeca. A mi smo zaboravile sjesti, pustiti Smithse i lamentirati o smislu života dopisujući se ceduljicama s našim tajnim imenima.
A Raven vam je nešto posebno.Borac za pravdu, uvijek u obrani slabijih, s neiscrpnom energijom, uvijek spremna pomoći svima, djeca (velika i mala) joj se vesele ko Djedu Mrazu jer nikada ne zaboravlja ničiji rođendan ili bilo koju drugu prigodu i unatoč svim našim prijekorima i molbama ne odustaje od pretjerivanja u poklanjanju.
Osjetljiva i ponekad oštra, savršeni pronalazač skrivenih poklona za rođendane (nadam se da ovaj nije nanjušila), promatrač iza objektiva, u drugom planu, željna zadržavanja posebnih momenata fotoaparatom...zapravo uvijek u potrazi za odgovorom o prolaznosti.
Za rođendane je obično u bedu jer preispituje svoje ciljeve i misli da je mogla možda još nešto ostvariti, a to prokleto vrijeme kao vječni neprijatelj njezinih zaustavljenih trenutaka ju uvijek podsjeti na iluziju o neprolaznosti.
I kada opet malo promislim, pronalazim tu vezu slike i riječi. Svaka na svoj način pokušava zaustaviti vrijeme ili barem ostaviti trag iza sebe, nešto dublje od svakodnevnog života.
A početak tog traženja nam je bio zajednički.
Pa ju ja za rođendan podsjećam na tu visoku djevojčicu iz sedmog (a, be ili ce) koja je bila preplašena i nesigurna, puna pitanja i koja se pretvorila u nekoga tko je uspio fotografijama zaustaviti vječnost.A sa svojom drugom dragom polovicom stvoriti nova bića koja će zaustavljati vrijeme na neki drugi način i prenijeti to opet na svoje potomke...
I na kraju, sretan ti rođendan draga Raven.
Tvoja Sara

Post je objavljen 11.11.2004. u 00:00 sati.