Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Kuća duhova

U kući strave policajcima "izbrisana" dva sata iz sjećanja


Mještani sela Škrinjara nadomak Sv. Ivana Žabnog (kod Bjelovara) o kući Uskopljanina Stipe Ćurića govore kao o «kući duhova», budući da se u njoj, kako se priča, odmah s početka noći čuje jezivi dječji plač, užasni krici i stravični, neobjašnjivi zvukovi.
Stipo je, uloživši svoju ušteđevinu iz Njemačke, kuću namijenio jednom od svojih sinova, ali je, zbog rečenih zbivanja u njoj, kuća danas napuštena i od pogleda prolaznika skrivena bujnim raslinjem.
Nakon što se pročulo za zbivanja u škrinjarskoj kući strave, reagirala je i policija, te su jedne noći, tvrde upućeni, u kući zanoćila trojica policajaca koji su uz karte i pokoju čašicu pića trebali utvrditi što se u kući doista događa. No, kaže dalje priča, jedan od policajaca naglo je odustao od zadatka i napustio ukletu kuću, ali je na odlasku doživio prometnu nesreću. Preostaloj dvojici policajaca iz sjećanja su navodno izbrisana dva posljednja sata boravka u kući, tako da se po izlasku uopće nisu sjećali zbivanja pred zoru.
Priča se, također, da je sličnu provjeru pokušala izvršiti i skupina bjelovarskih taksista, no i oni su zbog stalnih ometanja (neobjašnjivog isključenja struje i dr.), čitaj straha, uskoro odustali od svoga nauma.
Bilo je, priča se, još nekoliko pokušaja da se prodre u tajnu škrinjarske kuće strave, no svi zainteresirani bili su, tvrdi se, jednostavno pretučeni.
Oni koji vjeruju u priču o kući duhova tvrde da je ona sagrađena na mjestu na kojemu je nekada bilo groblje.
No, bilo kako bilo, kuća Ćurićevih danas je prazna, a zbog priča, istinitih ili ne, vlasnik ju je nekoliko puta bezuspješno prodavao.
Možda je jedini izlaz da se ova kuća, koju još uvijek krasi crni križ iznad vrata, iz kuće za stanovanje pretvori u turističku destinaciju gdje bi dolazili ljubitelji horora uživo, kakvih, barem na riječima, nikako ne bi smjelo manjkati.


Post je objavljen 10.11.2004. u 08:54 sati.