Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enhu

Marketing

Legenda o Alandiji

Zemlja Alandija (gradovi, reljef, vode, šume, rijeke, mora, vojska)

Smještena je na vrhu Velikog kontinenta Hyghlanderskogh vremena iz doba Hrabrih naroda. Gradovi Alandije su Ashmahl, Minetea, Armagedhonha, Alandown, Teaghan, Alanbay, Teapahn, Northaland, Tealan, Aland i Asgrad. Veći planinski lanci su: Woltan planine, Wyxen planine i Wyghen planina. Rijeke su: Hesperaskha i Neberaskha. Velike močvare su: Wanynkhy i Ayanha. Jezero Mynethonka. Šume Mynechyz, Kayonas, Hawalan, Pemykhen i Mayalan. Pustinja Tocy. Doline Askhanya, Teabuhl, Tesekha, Tawegha, Sylenc, Mynethon, Wokeram i Shonha. Mora koja oplakuju obale Alandije su: Athumynho more, Anysyno more, Kayonydyno more, Shangryno more, Handrynho more i Dyaspahrskho more. Veći zaljevi su: zaljev Charysmy, zaljev Beatha, zaljev Idha, zaljev Felysya, zaljev Sonsyreya i zaljev Loretha.
Stanovništvo Alandije bavi se lovom, ribolovom, zemljoradnjom i trgovinom, a živi u gradovima Aland, Northaland, Ashmahl, Teapahn i Alandown, Aland je glavni grad, Asgrad je prijestolnica i rezidencija Shaganova, a ostali gradovi (Minetea, Armaghedonha, Teaghan i Alanbay) su snažne utvrde i ratne luke (Tealan i Askhan) u kojima su razmještene alandske pukovnije i bazira ratna mornarica.
Vojska Alandije ustrojena je u dvadeset pukovnija, osam posada utvrda (u Neberasky, dio nemirne granice Waluzije s Sywolykyom: Asteco, Adler i Typy, u Dyaspharu na Ryana proplanku Inhes i u Zabranjenoj dolini, dijelu alandske odgovornosti: Flay, Qwyck i Titan.
Ratno brodovlje plovi u pet flotna sastava: Najveća flota je flota Sonsyreya koja bazira u zaljevu Idha u ratnoj luci Alanda, zatim flota Cymerya u zaljevu Felysya, ratna luka Askhanha, flota Neshy dobro skrivena u maglovitim zaljevima sjevera u zaljevu Beatha, luka Tealana, flota Teshekha u luci Teaphana flota Anysya u luci toplog Dyasparskog mora, ali u alandskom gradu Ashmala.


Post je objavljen 09.11.2004. u 23:29 sati.