Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Go-sekcija u Habdeliću (Velika Gorica) 5. put ove šk.god. - 08. 11. 2004.

Preskočili smo jedan tjedan i evo nas opet na go-sekciji. Kao i prije 14 dana i ovaj puta su došli uglavnom oni iz jutarnjeg turnusa. Kako li će tek biti kada će njihov turnus biti poslije podne. Djeca nekako lakše produže aktivnost u školi, nego da dolaze od kuće. Ova grupa u Habdeliću je zagrizla. Većina dolazi svaki tjedan.
Zvonimir je predprošlu subotu postao kyu-igrač, ali je ovaj puta još na atari-gou, jer je malo kyueva danas ovdje, pa mu je ovako zanimljivije.
Paralelno s natjecanjem atari-goom na 9x9 odigran je zanimljiv meč na 13x13. Siniša Zadjelović i Matej Zakanj zagrijali stolice puna dva školska sata, bez zastoja. Igrali su do tri dobivene partije s jedan prednosti za Mateja. To znači da je Matej u svim partijama bio crni uz komi od 0,5 poena. Rezultat se kretao ovako:
Zakanj - Zadjelović 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2
Matej je još jednom pokazao da ima veliki interes za ovu igru. Od većine vršnjaka razlikuje se vizuelno i po tome, što dva školska sata u miru sjedeći odradi pet partija, u kojima treba intenzivno misaono raditi. No, zna se on i šaliti i igrati, da nebi mislili da je on neki abnormalac. Samo naprijed Matej, pred tobom još ima puno prostora za zanimljiv rad.
U velikom turniru je dominirao novopečeni kyu Zvonimir. Da ga u poslijednjem osmom kolu nije u jednoj partiji pobjedila Lucia i igrala s njim 1:1, odradio bi turnir sa 100% pobjeda. Ovako bod manje.
Tri boda za njim je Jakov Kordić. On je zreo za igranje na veće prostore i samo je pitanje kada će naći vremena i volje, da dođe na subotnji turnir na 19x19 ploču.
Opet tri boda razmaka do trećeplasiranoga Leopolda Hellera. Tek sada počinju sitni razmaci. Već treći i četvrti se razvrstavaju na jedan bod u sumi bodova protivnika (sos). Leonard je najuspješniji od nove ovogodišnje generacije članova ove školske go-sekcije.
Peti i šesta su Josip Kordić i Lucia prvonožec. Josip je peti zahvaljujući zbroju bodova svojih protivnika, ali Lucia se može podičiti sa po jednom pobjedom protiv prvoga, a i drugoga na turniru, a protiv trećeg i četvrtog nije igrala.
Arijana i Martin su pokazali da mogu iznenaditi protivnike uz samo jedan zarobljeni kamenčić za pobjedu, pa će od slijedeći puta trebati zarobljavati po dva. To je prijelaz u 2. internu kategoriju.
Ante je ovaj puta odradio cijeli turnir. Inače često odlazi ranije. Po zvršetku je brzo odjurio na trening karatea.
Mateja Pejak je došla na drugi sat rada. Imala je do tada nastavu. Iako je 23. kyu stavljena je u veliki turnir na atari-go uz uvjet od 8 zarobljenih za pobjedu.
Marcela nekako nije imala sreće. Imala je najteže protivnike. Pogledajte njen sos, čak 79. Rezultat je to i jedne greške u odabiru parova, ali nije bilo vremena za ispravak. Dva puta je igrala s pobjednikom Zvonimirom i tu izgubila 4 boda. Igrala je i s Jakovom, Leopoldom i Leonardom, ali to je bilo bez greške u odabiru parova. Deset partija s prvom četvoricom. Bilo je teško, ali se podosta i naučilo. Marcela dobro igra.
Filipu je ovo bilo prvi puta, a Monika se nekako danas nije snašla. Bit će bolje.

Konačni redoslijed je bio:
1. Zvonimir Landeka 25. kyu uz 15 bodova i zbroj bodova protivnika 65,
2. Jakov Kordić 6. interna kategorija uz 12 bodova i zbroj bodova protivnika 69,
3. Leopold Heller 4. interna kategorija uz 9 bodova i zbroj bodova protivnika 69,
4. Leonard Eldić 2. interna kategorija uz 9 bodova i zbroj bodova protivnika 68,
5. Josip Kordić 6. interna kategorija uz 8 bodova i zbroj bodova protivnika 69,
6. Lucia Prvonožec 2. interna kategorija uz 8 bodova i zbroj bodova protivnika 67,
7. Arijana Klarić 1. interna kategorija uz 7 bodova i zbroj bodova protivnika 67,
8. Martin Babić 1. interna kategorija uz 7 bodova i zbroj bodova protivnika 57,
9. Ante Marić 2. interna kategorija uz 12 bodova i zbroj bodova protivnika 56,
10. Mateja Pejak 23. kyu uz 7 bodova i zbroj bodova protivnika 19,
11. Marcela Kovačević 2. interna kategorija uz 6 bodova i zbroj bodova protivnika 79,
12. Filip Klarić 1. interna kategorija uz 5 bodova i zbroj bodova protivnika 57 i
13. Monika Kovačević 1. interna kategorija uz 4 bodova i zbroj bodova protivnika 51.
Nastavljamo slijedeći ponedjeljak u isto vrijeme.
bl. Muradenu


Post je objavljen 09.11.2004. u 15:08 sati.