Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Prvi snijeg

Danas je u Uskoplju pao prvi snijeg. Doduše, onaj što se odmah i topi na tlu, ali ipak, počelo je... početak skijaške sezone opasno se približava, a Uskopljani, s obzirom na postojanje skijališta uz sam grad, imaju, čini se, više razloga od drugih radovati se tom početku.

Uskopaljsko skijalište s vučnicom i pratećim ugostiteljskim objektom izgrađeno je 1982. godine, ali je u ratu sve devastirano, a samo skijalište je bilo djelomice i minirano. !995. godine svi objekti su privatizirani, a potom i obnovljeni i modernizirani, tako da je s postojećim strojevima sada moguće osigurati dovoljne količine snijega za cijelu sezonu, a skijalište je uređeno i za noćno skijanje.
Danas ovo skijalište, koje ima start na osamsto, a cilj, gotovo u samome gradu, na sedamsto metara nadmorske visine, pored brojnih rekreativaca, koriste i članovi uskopaljskog skijaškog kluba u okviru kojega stasavaju nove skijaške nade, dječaci i djevojčice, koji su već s prvih natjecanja na kojima su sudjelovali (Kupres), u Uskoplje donijeli mnoštvo prvih medalja.


Post je objavljen 08.11.2004. u 21:10 sati.