Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

6. Jesenski otvoreni go-turnir 2004. u Velikoj Gorici – 06. 11. 2004.

Pred ovaj današnji turnir krenule su glasine, da se vjerojatno neće igrati na istom mjestu. To je vjerojatno zbunilo one koji su namjeravali doći. No nije bilo problema. Čekali smo do 11:45 i tada smo svi, koji smo došli, krenuli u Kolodvorsku, gdje su također prostori Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica. Bio je to lijep ambijent, mada puno manja prostorija, ali nas i nije bilo nešto mnogo. Igralo nas je šestoro.
Igrali smo kao i obično handicap -2 uz vrijeme za razmišljanje od 30 minuta po igraču i byoyomi od 15 sekundi za potez po istjeku vremena za razmišljanje. Komi je bio 6,5 poena u ravnopravnim partijama.
Iako malen broj igrača sastav je bio pažnje vrijedan. Bili su tu: prvakinja Hrvatske Tajana Tumpa, prvak Hrvatske do 18 godina starosti Andrej Knapić, prvak Hrvatske do 12 godina starosti Matej Zakanj, seniorski doprvak Hrvatske Mladen Smud i doprvakinja Hrvatske Tea Robotić. Jedino Siniša nije imao titulu.
Kako nas je bilo šestoro, odlučeno je da igramo svak sa svakim.

Konačni redoslijed je bio:
1. Tajana Tumpa 8. kyu sa svih 5 pobjeda i zboj bodova pobjeđenih protivnika 10,
2. Mladen Smud 2. dan sa 4 pobjede i zboj bodova pobjeđenih protivnika 6,
3. Siniša Zadjelović 10. kyu sa 2 pobjede i zboj bodova pobjeđenih protivnika 3,
4. Andrej Knapić 8. kyu sa 2 pobjede i zboj bodova pobjeđenih protivnika 2,
5. Matej Zakanj 14. kyu sa 1 pobjedom i zbroj bodova pobjeđenih protivnika 2 i
6. Tea Robotić 8. kyu sa 1 pobjedom i zbroj bodova pobjeđenih protivnika 1.
Tea je napustila borilište nakon treće partije, pa su joj borbe zadnja dva kola bilježene porazima. Rezultat toga je bilo poslijednje mjesto na tablici turnira.
Prvakinja je danas bila u svom elementu. Sve protivnike je uvjerljivo deklasirala.
Moja malenkost nije uspjela protiv Tajane. Uz sedam prednosnih kamenova danas je bilo teško protiv nje. Odrezala mi je grupu u sredini table, a s ostatkom smo bili u ravnoteži. Bilo joj je to dovoljno za pobjedu od 19,5 poena razlike. Tom pobjedom osvojila je turnir, a meni osta drugo mjesto. Imao sam pravu buru u partiji s Matejom uz devet prednosti. Uletio sam mu u stranicu i ispreskakao me i porušio. Ulazio je hrabro u zaplete i jedva se izvukoh. Na kraju uspijevam ostvariti čak i znatnu prednost. Sa Sinišom mi bijaše dosta tijesno uz 10,5 poena.
Siniša je imao zanimljivih dvoboja. Posebno zanimljivo je bilo s Andrejom. Krenuli obojica sa stepenicama i skoro preko cijele ploče. Siniša bio uvjeren da se preračunao i stane. Igraju ipak dalje, a Andrej ne pokupi stepenice. Tek kasnije vidi Siniša, da stvar ipak ide i nastavi stepenicama. Uskoro se Andrej predao. Kojeg li obostranog previda.
S dva boda Siniša je treći, a Andrej četvrti. O redoslijedu među njima odlučivala je upravo njihova partija ili bolje reči 'bolje poznavanje stepenica'.
Matej je peti, a mogao je biti i treći. Imao je rasturenog Andreja i izgubio u završnici. Nedostaje mu iskustva. On je daleko najmlađi u ovoj skupini. Ipak, sredio je Sinišu. Dobro je stajao i protiv Tee, a kao što rekoh i ja sam mu se izvukao. Gledam ga kako igra. Odličan je matreijal za solidnog igrača. Uz novi 13. kyu on će nastaviti s dobrom igrom, jer zasigurno tu snagu ima. Igra se handicap -2, pa on, kao najniža kategorija, ima najteže zadatke u odnosu na svoju kategoriju. To je dodatni motiv za unapređenje kategorije. Dakle, Matej Zakanj je novi 13. kyu.
Slijedeća dva vikenda neće biti vikend-turnira u Velikoj Gorici i slijedeći 7. Jesenski go-turnir Go-kluba Velika Gorica će biti u subotu 27. 11. 2004. u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica s početkom u 10:30. Još ćemo vidjeti, jer možda će to biti ujedno i tradicionalni Vaillantov turnir, ali termin turnira ostaje.
bl. Muradenu


Post je objavljen 06.11.2004. u 20:27 sati.