Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Mladi u knjižnici za mlade na Starčevićevom trgu u Zagrebu uz go – 05. 11. 2004.

Petak je poslije podne. Vrijeme je za go u knjižnici za mlade na Strčevićevom trgu u Zagrebu. Zvonko vodi zanimaciju i kako to jest uobičajeno radi se natjecanjem. Došla je i jaka mlada zagrebačka go-škvadra. Od sedmero šest ih je 6. interna kategorija, a tek jedan sa 5-om im se pridružuje. Tu su i poletarci tj. slabije interne kategorije. Zvonac ih raspoređuje u dvije jakosne skupine. Pogledajmo što uradiše ovaj puta. Petoro ih je u grupi početnika.

Kao prvo evo konačnog redoslijeda:
1. Branimnir Marković 1. interna kategorija sa 11 pobjeda,
2. Luka Pišković 3. interna kategorija sa 9 pobjeda,
3. Filip Lončar 2. interna kategorija sa 8 pobjeda,
4. Klaudija Kovačević 2. interna kategorija sa 5 pobjeda i
5. Marija Magdalena Vladisavljević 1. interna kategorija sa 3 pobjede.
Igralo se na pločama 9x9 atari-go uz zarobljavanje broja kamenčića sukladno kategoriji igrača.
Osnovom rezultata i prikazane igre voditelj aktivnosti i učitelj goa dodjeljuje nove kategorije. Filip Lončar i Klaudija Kovačević su od sada 3. interne kategorije i za pobjedu trebaju zarobljavati po tri kamenčića do novog napredovanja u kategoriji. Branimir Marković je kao 1. interna krenuo uvjerljivo pobjedama i bjelodano je jasno da mu treba izboljšati kategoriju. Kako nije uobičajeno skakati u kategorijama više od jedne, on će nastaviti igrati go kao 2. interna kategorija.
Vrlo zanimljivo je bilo odmjeravanje jačih igrača. Bilo ih je iz Sesveta, Držićeve i iz okoline knjižnice domaćina.
Pogledati ćemo i ovdje odmah završnu ljestvicu.
1. Josip Anić 6. interna kategorija sa 3 pobjede,
2. Robert Jovičić 6. interna kategorija sa 2 pobjede,
3. Ivan Anić 6. interna kategorija sa 2 pobjede,
4. Fran Pejanović 6. interna kategorija sa 1 pobjedom,
5. Filip Pejanović 6. interna kategorija sa 1 pobjedom,
6. Petar Đulabić 6. interna kategorija bez pobjeda i
7. Ilija Akrap 5. interna kategorija bez pobjeda.
Jača grupa je igrala go na pločama 13x13. Takove partije traju vidno dulje od onih na 9x9, tim više što se na 9x9 igralo na zarobljavanje i partije završe ćim se zarobljavanje ostvari. U igri goa na prostor igra se dok se cijela ploča ne raspodjeli među protivnicima. Tako je jača grupa odigrala samo tri kola.
Bili su ovdje i braća Anić iz Sesveta i pokazali da su još uvjek u samom vrhu zagrebačkih mladih u ovoj igri. Promatram ih i vidim njihovu ozbiljnost u igri. Nastave li tako vjerojatno će biti među našim jačim igračima goa. Ovo su lijepi rezultati, ali daljnji rad je jedan od najznačajnijih faktora napredovanja u kvaliteti igre.
Tu se uz njih smjestio i Robert Jovičić. Mene njegov plasman uz Aniće nije iznenadio. Nakon završetka natjecanja igrao sam s nekima od njih prijateljske partije. Robert me zamalo nije pobjedio. Zarobio mi grupu. Bila je mala moja nepažnja, ali on je to znao iskoristit. Izvukao sam se jedva za 2,5 poena pobjedom.
Mali Fran Pejanović je zanimljiv. Vidim da ga go privlaći. Samo naprijed Fran!
Ilija se trudio, ali kako se suprostavit ovim silnim 6. internim kategorijama.
Za očekivati je uskoro ovu škvadru na turnirima na standardnoj ploči u borbi za kyueve. Osobno me raduje njihova konkurencija i ozbiljnost u igri. Jesu li to naši budući reprezentativci? Kaže mi Zvonko da ova skupina dolazi svaki drugi petak. Znači da su tu opet za 14 dana. To je tako zbog turnusa u školama.
Bl. Muradenu


Post je objavljen 06.11.2004. u 18:30 sati.