Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Zamjena oružnih listova

Do 9.siječnja 2005. godine u uskopaljskoj Policijskoj stanici namjeravaju zamjeniti sve postojeće oružane listove novima, pa je, s tim u skladu, ovih dana upućen javni poziv svim vlasnicima kratkocijevnog i lovačkog naoružanja da što prije izvrše rečenu zamjenu.
Oružni listovi za lovačko naoružanje, kaže se u pozivu, zamijenit će se samo članovima lovačkih društava, a vlasnici lovačkog oružja dužni su prilikom zamjene predočiti i dokument na osnovu kojeg je vidljivo da je riječ o aktivnom članu neke od lovačkih udruga, odnosno organizacija. Vlasnici pištolja prilikom zamjene dužni su predočiti samo stari oružni list.
Inače, tijekom rata uništena je cjelokupna dokumentacija o vlasnicima naoružanja. Od 1994. do danas Policijska stanica izdala je ukupno 260 dozvola građanima za nošenje ili posjedovanje vatrenog oružja.
U javnom pozivu, prema starim “demokratskim” navikama naše policije, ništa ne piše zbog čega je zapravo potrebno mijenjati stare oružne listove novima, niti koliko će to koštati. Bitno je da se puni proračun i stvara novi prostor za našu staru boljku – korupciju.


Post je objavljen 06.11.2004. u 15:13 sati.