Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anamarija

Marketing

Informiraj me o svemu

Već neko vrijeme kužim tu razliku u informativnim emisijama u domaji i utočištu Austriji, ali jučer je dosegla vrhunac, pa eto par riječi. Naime, svaku večer oko pola osam uključim teve i titlove koje imaju na ORF-u, ugasim zvuk i čitam njihov pregled dnevnih događanja. Istovremeno uključim stream na kompjutoru i slušam Dnevnik HTV-a. I dok esterajheri uredno izvrte priloge od minutu-dvije iz čitavog svijeta i domaće, na HTVeju se obično neki intersantan lik bori s uglavnom domaćim aferama iz raznih kutaka i zakutaka Lijepe naše. Ne kužim, kaj više ne postoje one neke regionalne emisije, panorame, pa da ne moramo u središnjoj informativnoj emisiji slušati i gledati o tome kak su nekoj sirotoj obitelji u Pušći isključili vodu, pa onda se takve scene protegnu na obavezno ponavljanje novinarskog izvještaja, ali ovaj puta sa originalnim glasom i govorom glavnog pogođenog nedaćom? Jer u domajskom novinarstu je autentičnost najvažnija, pa sve ono što je stalo u (obično predugačku) novinarsku vijest, mora se valjda zbog te vjerodostojnosti još jednom čuti u originalu. Gosti Dnevnika su posebna priča. Jučer je razgovor sa Žužulom, kakvih ima i ovdje ali su obično u posebnim emisijama, uspio trajati jednako kao i sve austrijske vijesti iz svijeta. Ali moramo doznati taj tren sve detalje o aferi, radi li se o sukobu interesa, je li firma njegove žene ... ne znam što, je li neki ugovor bio konzumiran, tko je tu koga, žena njega, on nju, onaj treći njih dvoje ... mislim stvarno.
I već znam da se na ORF-u vrte reklame između bloka o vremenu i sportu, a Dnevnik nam još pili o nekim detaljnim izvješćima nekih marginalnih i nebitnih vijesti ... ili se tako raji mažu oči i daje neka zanimacija da se popuni svakidašnja jadikovka.
Jedno se mora priznati. Hrvati su vjerojatno najbolje informirani narod (mislim na unutarnju politiku). Vijesti iz svijeta su obično na kraju, pa tko je taj svijet nama? Neka mi doznamo svaki detalj iz naše lijepe i zapravo velike zemlje, pa ćemo manje razbijati glavu (ne)bitnim stvarima.

Post je objavljen 05.11.2004. u 14:13 sati.