Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Osmi put u Centru ove školske godine - 04. 11. 2004.

Bio je ovo miran dan u Centru. Ovaj tjedan je bio tjedan duhovnog poklonstva u svim školama Hrvatske. Ponedjeljak je bio Svi sveti, utorak Dušni dan i srijeda vjerojatno vezana na sve to. Škole nisu radile, pa tako nismo mogli niti mi odraditi termine go-sekcija u Habdeliću i Hribaru. Rekoh u četvrtak će ipak biti aktivnosti u Centru. Da, ali, ostao je eho prethodnih dana i ovdje. Vrlo malo je bilo djece u Centru, jer većina je kod roditelja i udomitelja koji spajahu navedene dane s narednim vikendom.
Nakon prvih nekoliko minuta, kada je izgledalo kao da ništa neće niti biti počeše dolaziti, pa nas čak bude i više od desetoro. No, za kratko, jer po one mlađe dođe teta odgojiteljica. Mali moraju na redovne večernje radnje i počinak. Vrlo su živi pa moraju imati poseban red. Ostade šestoro spremnih za rad.
Za šestoro odlučih raditi igrom tako da svatko sa svakim odigra po dvije partije. Berger-sistemom to zovemo. Većina bijahu kyuevi. Reklo bi se 'go-krema Centra'. Naravno, bavimo se zarobljavanjem određenih brojeva kamenčića, Atari-goom. Sve to na malim pločama 9x9. Protivnici igraju po dvije partije međusobno i to mjenjajući boju kamenčića.
Bio je tu Drago Ilijaš, koji skoro redvno bude prisutan u radu go-sekcije, ali kao promatrač. Obično ne želi igrati, ali gledati, da. Monika Riđanec je slična njemu po tome.Došla nam je i Đurđica Kušević koja se rijetko uključuje. Tu je i Adil koji je postao redovit.
Darko je danas bio najuspješniji. Nerješeno 1:1 je igrao s Adilom i Monikom, a ostale je pobjedio. Drago je ugodno iznenadio. Kreirao je vrh tablice pobjedom od 2:0 protiv Adila i tako mu spriječio osvajanje turnira. Dragec je jači nego što i sam misli o sebi. Bio je na koncu drugi, a Adil tek treći. Monika je četvrta. Đurđica je pokazala da i pored rijetkih dolazaka na go-sekciju, još nije zaboravila igrati. Fabek je najredovitiji. On je na svakom našem druženju. Teško mu je zbog čestih poraza, ali pomalo i to savladava. Nebi bilo dobro da to potiskuje, ali za to smo tu teta Marina i ja da mu pomognemo. Postepeno je sve jači, ali to se u odnosu na one koji zajedno s nim napreduju, ne vidi dobro. Zajedno ćemo nešto i razsvjetliti i nači put po kojem bi se s voljom išlo naprijed.

Konačni redoslijed je bio:
1. Darko Dolenac 25. kyu, 8 pobjeda i zbroj pobjeda pobjeđenih protivnika 33,
2. Drago Ilijaš 25. kyu, 7 pobjeda i zbroj pobjeda pobjeđenih protivnika 26,
3. Adil Karupović 25. kyu, 7 pobjeda i zbroj pobjeda pobjeđenih protivnika 24,
4. Monika Riđanec 25. kyu, 4 pobjede i zbroj pobjeda pobjeđenih protivnika 19,
5. Đurđica Kušević 4. interna kategorija, 3 pobjede i zbroj pobjeda pobjeđenih protivnika 33, 6 i
6. Fabijan Budek 3. interna kategorija, 1 pobjeda i zbroj pobjeda pobjeđenih protivnika 4.
Dva tjedna nas voditelja ove go-sekcije neće biti zbog odlaska na Svjetsko parsko prvenstvo u gou u Tokiju, ali za tri tjedna smo opet tu. Biti će i priča o Japanu slijedeći puta.
Mladen


Post je objavljen 05.11.2004. u 08:27 sati.