Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/supermiki

Marketing

Tetarenje

Jedva dočekah.
Napokon blogiram. Kaj to znači? Da odmaram ;)

Jučer sam s Mr. Manom načela temu "Kaj misliš ti o tome da te zovu "striček"?"....i sukladno tome, kak bi se osjećala da me netko nazove "teta...gospođa.."...i ine varijacije na temu.
Neznam kak ljudi o tome dišu, dal sam ja neki jebeni frik il kaj, al meni je totalna banana.
I danas sam produljila tu temu sa prijom u NSBu (u pauzi učenja, da se razumijemo, učila sam danas...Otvorimo šampanjac!!!hehe)... Nekak mi je to smiješno, neprirodno? Zašto ja mogu svog šefa Britanca zvat sa "you" i da je sve kul? Je, je, u engleskom je YOU druga spreha nego naše "ti" al opet, razgovaramo na first name basis. On mene ne zove Gospođice, ili nedajbože, "mlada damo"... I to je posve prihvatljivo.

I ko za vrag, na svo to moje dijalogiziranje u glavi, dođe mi na posao frendica sa djetetom i kaže: "Ajde daj teti da ti upali igricu na kompjuteru"... Kad sam shvatila što se desilo, pogledala sam ju (onak filmski) i rekla: "Ejjjj....gle....nemoj mi "tetarit"...Reci malom da me zove po imenu". Na to sam se okrenula djetetu i rekla: "Srčeko, ajde nemoj govorit teta nego kaži Miki". Mali se nacerio i reko: "Miki, aj mi stavi igricu"...

Jebeno!!!! :D

Ja sam totalno za to da se prema djeci ne odnosi ko prema igračkicama (bekino, neeemaa, ločesti, šmi šmi .. i ostali babytalk) nego da im se lijepo kaže ko kak bi se reklo bilo kome drugom. Bila sam svjedokom nebrojeno puno puta kad se prema djeci odnosilo ko prema sebi ravnima i moram priznat, čini mi se da na to puno bolje reagiraju nego na uobičajeni baby talk. Kad ti malog posjedneš preko puta sebe i kažeš mu: "Kaj je frajeru, kak si mi ti? Oćeš čokolade?" puno bolje prolazi nego kad mu dođeš i kažeš: "Šlatki mali bubać, oće papati lizu? Oće da teta Miki da bobona? Ma buci bucii buuu"...

Kao prvo, ja se manje retardirano osjećam.
A brijem i dijete.
Daleko od toga da djetetu treba pričat o niskoj cijeni dionica na njujorškoj burzi, al ne treba ih (na neki način) podcjenjivat pretjeranim baby talkom.

Jel tako..bubice moje male šlatkeee buci buci dođi teti Mikici...

:P


Post je objavljen 05.11.2004. u 00:07 sati.