Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uspjeh

Marketing

Napravi dodatnu milju

"Jedini siguran način na koji ćeš uspjeti jest služiti više i bolje no što se od tebe očekuje, bez obzira na to kakvu zadaću možda imaš. Ovu naviku njeguju svi uspješni ljudi od samih početaka. Kažem ti, najsigurnije ćeš se osuditi na osrednjost budeš li obavljao samo posao za koji si plaćen.

Ne misli da si prevaren ako radiš više no što vrijedi plaća koju primaš. Jer za cijeli život i svaku tvoju muku postoji jedno klatno koje će se, nisi li nagrađen danas, sutra vratiti deseterostrukim zamahom. Osrednji nikad ne prijeđu onu milju više, jer misle kako nema potrebe da varaju sami sebe. Ali ti nisi običan. Načiniti još koju milju, to je povlastica koju moraš zadobiti na temelju vlastitih pobuda. Ne možeš, ne smiješ to izbjegavati. Zanemari to, čini samo onoliko malo kao i ostali i odgovornost za tvoj neuspjeh bit će isključivo tvoja.

Kao što ne možeš odbiti služiti, a da ne trpiš gubitak nagrade, tako ne možeš ni služiti, a da ne primiš pravednu naknadu. Uzrok i posljedica, sredstvo i cilj, sjeme i plod, to se ne može razdvojiti. Posljedica cvjeta već u samom uzroku, cilj već postoji u sredstvu, a plod je uvijek u sjemenu.

Načini još jednu milju.

Ne brini ako služiš nezahvalnom gospodaru. Služi mu još više.

I ne brini ako tvoja nagrada ne stignu uskoro. Jer što duže plaće nema, to je za tebe bolje… kamate na kamate – to je najveća dobrobit ovoga zakona.

Uspjehom ne možeš vladati, možeš ga jedino zaslužiti… a sad znaš veliku tajnu koja je potrebna da bi zaslužio njezinu osobitu nagradu.

Prijeđi još jednu milju!"

- Og Mandino


Post je objavljen 04.11.2004. u 21:03 sati.