Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/melted

Marketing

Muško-žensko prijateljstvo: mit ili ne?

04. XI. 2004. god.
eh da me prije nazva...
Prije koji dan sam imao neki neobavezni razgovor s jednom veoma zanimljivom curom... onako djeluje kao nešto po mojoj mjeri ali ipak ne možeš to reći nakon jednog dužeg razgovora... ali vraćam se na temu... Da li mušakac i žena mogu biti prijatelji?

Uvijek mi neko trubi da ne može zbog uzajamne privlačnosti i želje da se kresnu što prije... ma daj zajebi i Frojda i sve to... Sjećam se jedne moje debate prije 4-5 godina. Išli smo na takmičenje u Sarajevo, a moja grupa je bila afirmacijska iliti ona koja se bori da dokaže da je ono što tvrdi tema - moguće...

Ja: Vi tvrdite da muškarac i žena ne mogu biti prijatelj?
N1:Da.
Ja: Vaš argunemt za to je?
N1:Frojdova teorija seksualne privlačnosti...
Ja: Da pokušamo malo hipotetisati? Znate šta je homoseksualac?
N1:Da.
Ja: Znate šta je lezbejka?
N1 (uz smješak): Naravno...
Ja: Ako je homoseksualac - homoseksualac zato što se loži na tipove i ako je lezba - lezba zato što se loži na žene, zašto oni ne mogu biti prijatelji jer ne osjećaju međusobnu sexualnu privlačnost???

Bilo je tu još nekih bljuvotina od N1 kako to nije normalno i sl. sr. ali je ta idila okončana mojim komentarom da mi nemamo pravo ni potrebu da odlučujemo šta je "normalno", a šta ne - jer je pojam normalnosti ionako suviše "nenormalan". :)

Pored bure smijeha uspio sam dokazati svoje, pa ako drugi ne mogu biti prijatelji - bar Homeri i Homerke mogu :)

Zapravo me zanima vaše mišljenje - mislite li da postoji prijateljstvo između muškarca i žene ili je to samo duži put do nečijeg kreveta?


Post je objavljen 04.11.2004. u 11:09 sati.