Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Glavno da sve ostaje u familji

Drugi meč u utorak igrali smo kućni derbi. Letica protiv Letice. Svi oženjeni znaju kako je igrati protiv supruga, izvanka smo fini i 'igramo za zabavu' ali unutra kjuča. Stvar je prestiža, tko izgubi mora trpiti peckanje sljedećih par dana. Sreća je da su žene mudrije, pa ne koriste to eksluzivno pravo poput nas. Zato naši brakovi traju, a žene nam ne kartaju.

Igralo se čisto drukčije nego prethodni meč. Sad smo mi hodali po divljoj strani, igrali smo kretenske kontrakte i padali i po pet puta ali smo zato valjda rekli sve manše koje smo mogli napraviti. No razliku je napravila dobra obrana. Par protivničkih kontrakata smo srušili zbog brojanja, nismo propustili uzeti svoje štihove tamo gdje nam inače cure poput pokvarenog kotlića. I na kraju 22:8, taman da za 1 IMP uđemo u A ligu.

Na kraju pitanje: da li kontrirati završni kontrakt? Koliko često očekujete da vam protivnici uistinu naprave 2 pik u kontri a imate u ruci AKXXX u piku? Pomoć molim, da ili ne i postotak koji očekujete prolaza.

North
East
South
West
--1 NTpass
2 pass2 pass
passpass


  Q 10 9 X X
X X
Q X X
X X X
 
A K X X X
A X X X
X
K J X
  -
Q J X X
J X X X X
X X X X
  J 8 X
K X X X
A K 10 X
A Q
 


Post je objavljen 04.11.2004. u 14:00 sati.