Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Netko gore a netko dole

Parska liga u domu sportova ima zgodne propozicije. Najbolja skupina se prvo malo širi pa se smanjuje. Sad je upravo na najvećem broju parova, pa smo se partner i ja odlučili malo ugurati unutra. Već sljedeći put ispadaju četiri para a ulaze samo dva što bi nam dosta otežalo ulaz. Počeli smo dosta nisko, čak na petnaestom stolu. Prethodni put smo doživjeli dva poraza i to dosta nesretno. Sinoć smo sve nadoknadili.

Prvi meč na četrnaest bordova bio je protiv Alfireva i Letinčića. Protivnici dobro igraju ali izgledaju kao da su prvi put sjeli zajedno. Prva dva borda smo prosuli par štihova i očito nismo ostavili povoljan dojam jer su protivnici odlučili preuzeti stvar u svoje ruke. Na trećem mjestu gledao sam sljedeću ruku :

K 10 X X X X
X
K 9 X
X X X
 




North
East
South
West
-11NT2
3pass3NTX
pass passpass


Iz licitacije se vidi da je u špilu jedno 60 poena. Pozdravio sam crveno 3NT govor jer vidim da oni poene za napraviti kontrakt nemaju. Srušili smo ih dvaput za 500 i od tog trenutka dalje krenuli sigurno do kraja meča i pobjede 22 : 8.

  J X
10 X
Q 10 X X X X
J X X
 
K 10 X X X X
X
K 9 X
X X X
  X
A J X X X X
A X
A Q X X
  A Q X X
K Q X X
J X
K X X
 


Atakirao sam herc do Asa. Partner je vratio herc do izvođačeva kralja. Sad je pokušao na brzinu razviti karo ali mu nije uspjelo jer smo obojica pustili prvi štih. Drugi karo partner uzima i čisti herčeve dok sam odbacio tref i pik. Izvođač igra pik kojeg uzimam kraljem i vraćam pik na stol. Izvođač je pokušao još tref impas koji je držao ali nakon keširanja pikova partner je uzeo još tri štiha za dva puta ne.


Post je objavljen 03.11.2004. u 22:51 sati.