Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Prvenstvo Hrvatske za mlade do 18 godina starosti - završeno 30. 10. 2004.

Prošli vikend je odigrano 11. Prvenstvo Hrvatske u gou. Dobili smo prvake u konkurenciji seniora Zorana Mutabžiju, u konkurenciji žena Tajanu Tumpa, i konkurenciji mladih do 12 godina starosti Mateja Zakanja. U konkurenciji mladih do 18 godina starosti nisu odigrane sve partije, pa je odluka o prvaku odložena za ovu subotu 30. 10. 2004. Ostale su još tri partije Marka Klasnića.
Vodio je Andrej Knapić s četiri pobjede kao i Vedran Vasiljević, ali u izravnom susretu pobjedio je Andrej, što mu je velika prednost. Andreju je ostala još i partija s Klasnićem, a Vedran je odigrao sve svoje partije. Pobjedi li Andrej u prestaloj partiji Marka Klasnića, prvak je sa svih pet bodova, a ako Klasnić pobjedi u sve tri preostale partije, igra se tromeč za prvaka između Marka, Andreja i Vedrana. Izgubi li Marko Klasnić bilo koju od tri preostale partije, prvak će biti Andrej. Da vidimo, što se deševalo u tom završnom dijelu.
Igrano je u ‘Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica’ u Zagrebačkoj 90 u Velikoj Gorici.
U 9:00 je na redu prva partija, koja može odmah odlučiti o prvaku. Marko Klasnić s crnima igra protiv Andreja Knapića. Andrej kreće agresivno, pa čak i preagresivno i u ranoj fazi griješi u kombinaciji. Nastavlja uporno razvijati slabe kamenove, pa se tako povečava i slabost pozicije. Na kraju predaje kada se količina palih kamenova prostire na više od pola ploče. Bila je to uvjerljiva pobjeda Marka.
U slijedećoj partiji igraju dva Marka, Klasnić protiv Vračana. Klasnić je 4. kyu, a Vračan 10. Sve govori o premoći Klasnića, ali ubrzo u poziciji Vračan ruši ne malu grupu Klasnićevih kamenova. Osjetila se mogućnost iznenađenja. Vračan je trebao nastaviti pritiskom na Klasnićevu sumnjivu grupu, a on se prepustio obrani svoje grupe, kojoj ništa opasno nije prijetilo. Kao da niti ne misli na pobjedu. Na kraju i druga uvjerljiva Klasnićeva pobjeda.
Na redu je Dino Štrbac. Stari su to rivali. Dino ima crne kamenove. Vrlo brzo dolazi do zapleta u kojem Dino griješi. Klasnić ostvaruje prednost. I sve je već izgledalo kao tromeč za prvaka. Slijedi zaplet na sredini u kojem opet Dino nije precizan. Sve već izgleda gotovo. I u takovoj poziciji Dino uspjeva zapetljati stvar i izvršiti udare za izjednačenje pozicije. Odigrali su do kraja; do brojanja. Tajac, jer tijesno je. Skaču od veselja Dino i Andrej, koji je napeto sve to pratio. Bilo je pola poena za Dina. Pola poena koji su odlučili o prvaku Hrvatske za mlade do 18 godina starosti Andreju Knapiću.

Krajnji redoslijed Prvenstva Hrvatske za mlade do 18 godina starosti je:
1. Andrej Knapić 8. kyu, Velika Gorica, 4 pobjede i zbroj bodova pobjeđenih protivnika 8,
2. Vedran Vasiljević 2. kyu, Rijeka, 4 pobjede i zbroj bodova pobjeđenih protivnika 7,
3. Marko Klasnić 4. kyu, Velika Gorica, 3 pobjede i zbroj bodova pobjeđenih protivnika 5,
4. Dino Štrbac 6. kyu, Velika Gorica, 3 pobjede i zbroj bodova pobjeđenih protivnika 4,
5. Stjepan Meštrović 7. kyu, Velika Gorica, 1 pobjeda i zbroj bodova pobjeđenih protivnika 0 i
6. Marko Vračan 10. kyu, Velika Gorica, bez pobjede i zbroj bodova pobjeđenih protivnika 0.
Na prvenstvo u ovoj konkurenciji za 2005. godinu su se kvalificirali: Andrej Knapić, Vedran Vasiljević i Marko Klasnić.
Bl. Muradenu


Post je objavljen 02.11.2004. u 07:54 sati.