Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Petak u knjižnici za mlade na Starčevićevom trgu - 29. 10. 2004.

Kada sam došao u knjižnicu već se Zvonko zanimao s djecom. Nije ih bilo puno, ali je bilo zanimljivo. Nekolicina igra computreske igrice. Djeca su već navikla na igranje turnira i diplome po završetku, pa sami forsiraju turnir. Oni za computerom ovaj puta ne odustaju. Stopili su se s ekranom. Na kraju lista ostaje na četvero, ali stvarno zagrijanih. Nema nekih standardnih.

Današnji redoslijed:
1. Željko Lončar 4. interna kategorija, 8 pobjeda,
2. Vedrana Bartulica 2. interna kategorija, 6 pobjeda,
3. Luka Pišković 3. interna kategorija, 6 pobjeda i
4. Sandro Kolak 1. interna kategorija, 3 pobjede.

U dodatnoj igri za drugo mjesto između Vedrane i Luke pobjedila je Vedrana i osvojila drugo mjesto.
Željko je bio uvjerljivo prvi. Ima namjeru ozbiljnije pozabaviti se goom.
Turnir je završio, diplome su podjeljene, škvadra se polako razilazila. Ostalo je još vremena do 19 sati, pas se Zvonko i ja primismo igranja sa svima koji to žele. Naišao je tu i jedan dječak imenom Gaj. Interesiralo ga i sjede sa Zvonkom. Brzo shvaća i ne odvaja se od ploče. Tu je i njegova seka Ema, a i još jedna mlađa seka kojoj imena ne čuh, a i mama. Svi gledaju sa zanimanjem. Dajemo im upute kako uraditi garnituru za igru kod kuće. Dajemo im jednu 9x9, a umjesto kamenčića im preporučamo da se snađu s kukuruzom, grahom ili nečim sličnim. Bila je u naknadnim partijama neumorna i Vedrana. Zanima je ova igra.
I tako to. Neka djeca samo traže zabavu, a ponetko voli i nešto teže zadatke. U gou ima mjesta za sve, ali oni koji traže samo zabavu brzo odustaju. Odbiju ih prvi porazi.
Slijedeći petak je ovdje opet druženje uz go.
Bl. Mladen


Post je objavljen 02.11.2004. u 07:37 sati.