Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uspjeh

Marketing

Spalimo sve mostove iza sebe

"Možda se ne možeš vratiti i započeti ponovo, ali možeš krenuti otpočetka i osigurati si drugačiji kraj."

Svaki bi čovjek trebao ponekad spaliti sve mostove iza sebe i krenuti otpočetka. Zapravo, kad pogledam iza sebe vidim ne samo jedan spaljeni most već čitavo zgarište.

Spaljeni mostovi ili okretanje nove stranice za mene su metafore koje označavaju trenutke kada shvaćam da je potrebno promijeniti nešto u životu i primijeniti novu strategiju koja će me odvesti tamo kuda želim doći. To je trenutak kada preuzimam život u svoje ruke i kada se odbijam okrenuti iza sebe ne dozvoljavajući da bi me bilo tko ili bilo što zaustavilo i zadržalo u zoni komforta. To su trenuci kada napuštam udobnost i krećem u nepoznata područja svjestan svojih sposobnosti, ambicija, želja i snova.

Vrlo je teško napustiti ono na što smo navikli i započeti nešto o čemu nemamo nikakvih garancija. Međutim, na osnovu vlastitog iskustva mogu reći da sam u životu ostvario najviše i osjetio najveće emocije upravo u takvim riskantnim pothvatima. Najviše pamtim one trenutke kad sam napravio nešto što je bilo daleko od onog na što sam navikao te kad sam učinio nešto ludo i drugačije. Upravo takvi trenuci su me nagradili nevjerojatnim iskustvima te pokrenuli moj život u sasvim drugačijem pravcu. Život u kojem se ništa novo ne događa i nije neki život.

Na današnji dan svatko bi trebao biti svjestan prolaznosti života i činjenice da smo zaista ništa drugo već samo hrana za crve. Danas palimo svijeće drugima ali onaj trenutak kad će paliti nama doći će prije ili poslije. Zašto onda ne bismo pokušali iskoristi ovaj izuzetan i veličanstven historijski trenutak u kojem smo dobili šansu da se rodimo i živimo na ovom svijetu? U milijunima godina prije i poslije nas svatko je dobio samo svoj određeni broj godina života i to upravo danas u ovom našem životnom vijeku, a kad on istekne gotovo je - never more! Zašto ne bismo dali svoj doprinos te napravili nešto po čemu će nas pamtiti generacije iza nas umjesto da samo lijeno čekamo da prođe još jedan dan, mjesec, godina, život....

Napravite nešto sada, odmah, ovog trenutka! Napravite zaokret u svojem životu, donesite odluku, spalite mostove i zaboravite što je bilo i tko ste bili, odbacite strahove, dvoumljenja i ono što vas zadržava da ne iskoristite svoj potencijal. Odbacite svaku pomisao na odustanak i odlučite ustrajati sve dok ne ostvarite svoje snove.

Učinimo nešto značajno što će živjeti i poslije nas. Budimo svijeća koja će obasjavati živote drugih i učinimo da svijet poslije nas bude ljepši, a ne samo teži, zato što smo mi u njemu živjeli.

I na kraju poruka glasi: radije pokušajte napraviti nešto i pogriješite umjesto da poslije žalite zato što se niste usudili čak ni pokušati. Spalite mostove i hrabro naprijed! Život čeka na nas da ga iskoristimo!

Post je objavljen 01.11.2004. u 00:05 sati.