Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Go-sekcija u Centru (Velika Gorica) 7. put šk.god. 2004/05. - 28. 10. 2004.

Ovaj puta je već bilo živo kada sam stigao. Samnom dolaze ploče i kamenčići, pa sam im potreban da bi mogli početi raditi. Slažemo ploče po stolovima kao i kamenčiće u posudicama. Zapisujem pridošle i formiram turnirsku tablicu.
Danas sam pripremio jednu diplomu više, jer su neki već negodovali zbog Adila. On je ovu školu završio, a jak je u gou za ostale i redovno je jedna od tri diploma za njega. Tako ostaje jedna manje za ostale. Za danas sam ih donio četiri.
Bila je to uglavnom ista škvadra, jedino što nije bilo Tee. Ona se pojavila tek pod kraj današnje zanimacije i odigrala samo jedno kolo, tek da se upiše u turnirsku tablicu.
Prema očekivanju je pobjedio Adil. Bio bi mu 100% učinak, da nije odigrao 1:1 s Marinom. Tom pobjedom, u jednoj od dvije partije protiv Adila, Marina se pomalo kočoperila. Od učenika Centra ovaj je puta najuspješniji bio Božidar Solga. Ovim rezultatom i on prelazi u jaču 7. internu kategoriju. Osim što je izgubio od Adila, igrao je još s Jakovom nerješeno 1:1, a sve ostale je pobjedio. Marina je danas po rezultatu bila nekako miroljubiva. Od šest protivnika s četvoro je igrala nerješeno. Ipak je uspjela uhvatiti treću završnu poziciju. Imala je isti broj bodova kao i Tomislav, ali su joj protivnici bili nešto uspješniji, a to se vidi po onim sos-bodovima (43). Peti i šesti su bili Jakov Sudar i Ivan Dugić. Imali su isti broj bodova (7), pa isti sos (39) i tek na zbroju sos-bodova protivnika, a to je onaj sss, je Ivan bolji, jer ima 214. Darko je krenuo kolo kasnije, pa mu je u kraju nedostajalo bodova. Ivani se pod kraj više nije igralo.

Konačni je redoslijed bio:
1. Adil Karupović 25. kyu, 11 bodova i zbroj bodova protivnika 42,
2. Božidar Solga 6. interna kategorija, 9 bodova i zbroj bodova protivnika 38,
3. Marina Šimag 7. interna kategorija, 8 bodova i zbroj bodova protivnika 43,
4. Tomislav Vrbančić 6. interna kategorija, 8 bodova i zbroj bodova protivnika 36,
5. Ivan Dugić 7. interna kategorija, 7 bodova i zbroj bodova protivnika 39, sss 214,
6. Jakov Sudar 6. interna kategorija, 7 bodova i zbroj bodova protivnika 39, sss 203,
7. Darko Dolenac 25. kyu, 7 bodova i zbroj bodova protivnika 34,
8. Božena Horvat 7. interna kategorija, 5 bodova i zbroj bodova protivnika 44,
9. Ana Pavleković 6. interna kategorija, 5 bodova i zbroj bodova protivnika 33,
10. Ivan Crnčić 5. interna kategorija, 5 bodova i zbroj bodova protivnika 31,
11. Fabijan Budek 3. interna kategorija, 4 boda i zbroj bodova protivnika 33,
12. Anto Stipić 1. interna kategorija, 4 boda i zbroj bodova protivnika 31,
13. Mateja Vidić 2. interna kategorija, 3 boda i zbroj bodova protivnika 31,
14. Mihael Posavec 1. interna kategorija, 3 boda i zbroj bodova protivnika 28,
15. Ivana Šimag 6. interna kategorija, 3 boda i zbroj bodova protivnika 20,
16. Damir Horvat 2. interna kategorija, 2 boda i zbroj bodova protivnika 24 i
17. Tea Šimag 7. interna kategorija, 2 boda i zbroj bodova protivnika 5.
Božidar Solga promoviran u 7. internu kategoriju.
Bilo je i onih kojima se danas nije igralo, već su samo povremeno gledali druge. Razigranosti je bio sve do granice uvjeta smislenoga rada, ali zna se, sve bi se opet svodilo na normalu. To je takva vrsta igre. Nekima paše natjeravanje, nekima vikanje, nekima udaranje, nekima peckanje, a ima i onih koji šute postrani. Ja npr. s vremena na vrijeme stanem se derati izvikavanjem njihovih imena i mislim kak sada oni moraju sjesti i igrati se s kamenčićima. Oni to čak i urade. Znaju da će uskoro doći i njihovih pet minuta. Zanimljiva smo skupina i čudna nam je to igra. Kroz sve to razvijaju se i 'one vijuge u glavi'. Treba znati zarobiti kamenčić. Neki samo slažu kamenčiće bez razmišljanja, jer to se kao mora. Tek poneki malo više razmišljaju. Ima puno onih koji reagiraju refleksno, s već usvojenim reakcijama, pa su čak među vještijima ovdje. Svi smo mi ovdje na početku mogućih puteva, a na neki način već i na njima.
Škvadro do viđenja slijedeći četvrtak
Muradenu


Post je objavljen 29.10.2004. u 08:23 sati.