Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koka

Marketing

alka was here! (nećemo o krilcima)

ej alka,
ej bok stara, nemoj se ljutiti što te gnjavim, al puno si mi pomogla danas. stara – fala! inače? je sve dobro? jesi vratila štimcu njegove šlape i četkicu za zube koju je imao kod tebe? nisi? bacila si u smeće? tak treba stara! to će ga opametiti! a gle, ne bih ti solila pamet, al bio je i red da ih baciš. stvarno su već smrduckale, a i zasitila se ekipa da im ih stalno pokazuješ. stara, nisu ti to artefakti, a ni stan ti nije galerija. ti jesi živopisna, al to je nešto sasvim drugo.

nego, kad smo kod štimca, znaš što mi je čudno? toliko talk-show majstora, toliko novinara s opakim pitanjima, i da ga nitko nikada nije pošteno izrešetao o tebi. ono – ej štimac kako je bilo s alkom? jel se kaješ? jesi i ti ženi kupio prstenčugu s dijamantom od 980 karata da ti oprosti? jel ti žena kasnije uopće dala? ili bilo što na tu foru. kužiš? da se malo posrami. al neće ga nitko pitati. svi se boje da im ne odvali šamarčinu. još si ti i dobro prošla. stara, eeeeeej, pa tebe je samo gurnuo! mogla si sa šljivama danima hodati!
a mogao te još gore sjebat. mogao je biti «pametan» pa ići «smanjit štetu», lijepo javno, na glas reći – jednom smo se prasnuli, a jednom ko nijednom. alka me omađijala, stavila mi je nešto u kavu. vještica jedna. neću više, majke mi, volim samo svoju suprugu. tako je mogao reći, i dat se uslikati kako ide u crkvu. sa cijelom svojom obitelji. i uslikat se sa paterom zvjezdanom kako mu je položio ruku na glavu. ili tako nešto. ti bi ispala još veća luđakinja, kao – od muhe napravila slona, a samo jednom ste se prasnuli. one njegove šlape ispale bi «tobožnje šlape». kao – kupila alka muške šlape u dućanu pa rekla da su njegove. zapravo, vidiš, možda je štimac ipak galantno muško. dao ti je da ti pričaš svoje. ma dobro stara, sori, malo sam skrenula s teme, a htjela sam ti se zahvaliti.

ej alka, sad sam se sjetila! kako sisoni? ma što te to pitam, pa vidla sam u glamuru da su dobro, ono kad su te one dvije flundre došle intervjuirati. zakon stara! a znaš, nisi ti baš pričala o svojim sisonima, a ja primijetih da ih unazad godinu-dvije (dobro, nemoj me sad hvatat točno) hrabrije pokazuješ. daj priznaj, ko žena ženi: kome si dala skalpel u ruke? jesi nekaj prčkala po sisama? tko je? jel sina? kinčl? tko? daj stara, pa nemoj se sramiti. tvoje sise su tebi sredstvo za rad, i nemaš se tu kaj sramiti ni ispričavati. samo, daj malo u medijima o tome. da se ohrabre i druge ženice na pothvat sisodiza. alka, daj nemoj mi sad tu – to je privatno i intimno. a ono sa štimcem, što je to bilo? dobro, gle, neću se svađat.

ma vidiš, skrenula sam s teme, a htjela ti se zahvaliti. moram nekaj odnijeti u kemijsku čistionicu, pa sam ušla u jednu, i malo si pričam sa ženskicom i skužim da iznad mene visi tvoja haljina! jesam sigurna da je tvoja? staaara, pa kako ne! zašvasan za nju papirić na kojem flomićem piše – alka vuica. pa čija je onda ako nije tvoja?!?! i boje su tvoje – ono nešto lila, presijava se... ma dobro, ne sjećam se točno, ali nešto «a la rio de ženeiro» spika.
i sad, mislim si ja, jel me tu pokušavaju sjebat? namamit? jesu to trikovi kojima se služe kemijske čistionice? suptilan način da mi kažu: «alka vu vinetu – bila je tu»? ili «kemijski čistimo tvrdokorne mrlje i alku vuicu»? staraaaa, pa sve je u redu, meni je to super preporuka. ti si jedna svjetska žena, vidjela si puno svijeta, puno fleka i puno kemijskih čistionica! ako ti ne znaš tko može bijelu fleku s tamno plave haljine srediti, ne znam tko zna? alka = profesionalka.
to si sama rekla za sebe.
aj biliv ju!
dakle, stara – fala ti! idem u tvoju kemijsku čistionicu.

bokić srce, pusica!





Post je objavljen 21.05.2004. u 16:46 sati.