Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wannabemagazine

Marketing

wannabe trendy: Manikura 70 kuna?!?

Zašto plaćati 70 kuna tjedno za manikuru kad se možete i sami pobrinuti za svoje
nokte?
Image Hosted by ImageShack.us

Evo nekoliko praktičnih i jednostavnih savjeta za svježinu i apsolutnu njegu noktiju:

Hidratantna krema
Najbolji, najjednostavniji i uostalom, najjeftiniji način za očuvanje njegovanih ruku i noktiju je da sa sobom uvijek nosite hidratantnu kremu te da ruke mažete što češće.


Zanoktice
Koristiti vitamin E u svakom obliku
Mnogi proizvodi renomiranih svjetskih kozmetičkih kuća u sebi sadrže mnogo vitamina
E, no mi predlažemo direktno nanošenje kapsula vitamina E ili vitaminskog ulja. Nanosite ga na kožu oko noktiju i utrljavajte.

Maslinovo ulje kao najstariji recept
Napravite toplu kupku od maslinovog ulja i namočite ruke u nju više puta tjedno, najbolje predvečer. Nakon kupke, obucite mekane rukavice i ostavite ulje da se upije duboko u kožu.

Toplo mlijeko
Jednom tjedno namočite ruke u kupku od toplog mlijeka.
Mlijeko omekšava i hidratizira vašu kožu bolje od bilo koje kreme.

Odstranjivanje zanoktica se nikako ne preporučuje jer upravo na taj način potičete njihov rast. Umjesto toga, nakon kupke za ruke, pogurajte zanoktice od kraja nokta prema prstima, ručnikom ili nekom drugom tkaninom.

Njega noktiju
Badem
Sadrži linolinsku kiselinu, koja održava nokte sjajnima. Pored toga što je ukusan, badem je u ovom slučaju i koristan. No, nemojte pretjerivati, mala šačica badema dnevno dovoljna je za vaše nokte.

Učvrščivači koji sadrže kalcij
Možete ih naći u svakoj parfumeriji i drogeriji a pomažu vašim noktima da ostanu čvrsti i jaki. Svakako premažite i dio ispod nokta, za bolju efikasnost.

Balzam za kosu
Dok nanosite balzam na kosu, znajte da radite uslugu vašim noktima.
Proteini i vitamini iz balzama imaju blagotvoran učinak na nokte.


Oblikovanje noktiju

Oblik noktiju stvar je osobnog ukusa, no najbolje je pratiti prirodan rast i oblik. Prilikom oblikovanja koristite rašpice koje možete naći u svakoj parfumeriji i drogeriji. No, svakako obratite pažnju na vrstu rašpice: izbjegavajte «limene» jer one potiču listanje i uništavanje nokta. Umjesto njih koristite mekane, kartonske i ne zaboravite rašpati nokte uvijek u jednom smjeru. Također, ne preporučujemo skraćivanje noktiju škarama nego upravo rašpicama.

Image Hosted by ImageShack.us
A ako želite biti u trendu ove sezone svoje nokte obucite u sve nijanse crvene i ružičaste. Ljubitelji frencha (mislim na manikuru, ne poljupce), mogu kupiti pribor u svakoj parfumeriji i sami se okušati. Isto vrijedi i za oslikane nokte.
Dakle, uz malo truda imat ćete i vi prekrasne nokte.

© M.M. za wannabe


Post je objavljen 29.10.2004. u 13:03 sati.