Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Go-sekcija u Hribaru (Velika Gorica) 3. put ove šk.god. - 26. 10. 2004.

Osim Domagoja Kralja nitko od danas nazočnih u radu sekcije nije bio ovdje prošlu srijedu. To govori da smo se razdvojili na turnuse i da, s izuzetkom Domagoja, svi dolaze kada su u popodnevnom turnusu. Oni koji su ujutro bili u školi ili su zaboravili na go ili su se zaigrali nećim drugim. Bilo bi dobro da se spoje turnusi, jer tada bi nas više bilo, a i konkurencija bi bila jača.
Kao i obično i ovaj puta smo radili igrajući turnir atari-goa. Svatko je s protivnikom odigravao po dvije partije. Između kola turnira Zvonko je radio pojedinačno s onima koji bi ranije završili svoje partije. Bio je Zvonac vrlo elastičan i igrajući bi navodio protivnike na nova saznanja. Bile su to partije uz pitanja i odgovore.
Najuspješniji je danas bio Petar Jelušić. Od nikoga u sedam kola nije izgubio, već je samo s Domagojem i imenjakom Mandarićem igrao nerješeno 1:1. Na kraju je imao dva boda više od pratitelja Domagoja i Stjepana.
Domagoj i Stjepan su imali isti broj bodova, a i zbroj bodova protivnika im je bio isti, 53. Odluka pada dodatnim mečom do dvije dobivene partije. Pobjeđuje Stjepan s 2:1 i time je drugo mjesto na turniru njegovo.
Petar Jelušić i Stjepan Švigir ovim rezultatom prelaze u 2. internu kategoriju. Od slijedeći puta trebaju za pobjede osvajati po dva kamenčića.
Danas nam se pridružila i mama maloga Karla Šoštarića. Karlo je ovdje bio najmlađi i nije mu bilo lako među starijim dečima. Podršku mu je davala mama svojim uključenjem u turnir. Pravila je naučila tek prad sam turnir. Go nije igra samo za djecu. Čak šta više, u svijetu je igraju vrlo ozbiljni ljudi. Jednog dana će i poneki od ovih naših malaca odmjeriti snage i s takovima. Odrastamo igrom.


Krajnji redoslijed je bio:
1. Petar Jelušić 1. interna kategorija, 12 bodova i zbroj bodova protivnika 55,
2. Stjepan Švigir 1. interna kategorija, 10 bodova i zbroj bodova protivnika 53,
3. Domagoj Kralj 2. interna kategorija, 10 bodova i zbroj bodova protivnika 53,
4. Ivan-Bruno Kovač 1. interna kategorija, 9 bodova i zbroj bodova protivnika 38,
5. Maksimilijan Pokupec 1. interna kategorija, 8 bodova i zbroj bodova protivnika 50,
6. Ivan Zrno 1. interna kategorija, 7 bodova i zbroj bodova protivnika 46,
7. Petar Mandarić 1. interna kategorija, 7 bodova i zbroj bodova protivnika 46,
8. Renata Šoštarić 1. interna kategorija, 4 boda i zbroj bodova protivnika 49 i
9. Karlo Šoštarić 2. interna kategorija, 3 boda i zbroj bodova protivnika 44.
Na kraju je odigran i meč za drugo mjesto, jer su Domagoj i Stjepan bili jednaki po broju bodova i zbroju bodova svojih protivnika.
Domagoj Kralj - Stjepan Švigir 1:2

Nastavljamo u Hribaru slijedeći utorak također u 18:20 tj. poslije petog popodnevnog sata. Očekujem i učenika oba turnusa. Ako nas je više biti će zanimljivije.
bl. Malden


Post je objavljen 27.10.2004. u 07:37 sati.