Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marita

Marketing

San dupina

Pitaju me često što je moj životni san. Koje ideale, ciljeve i snove nosim u sebi. I uvijek, baš uvijek, nakon podužeg mozganja, razmišljanjima o vlastitim uspjesima, željama o materijalnim dobrima koja su mi sredstvo za postizanje unutrašnjeg mira i zadovoljstva (a ne statusni simbol), na površinu mi ispliva samo jedan jedini san: plivati s dupinima. I ljude taj moj životni san duboko začudi. Neki su istinski razočarani tom mojoj izjavom smatrajući da to i nije neki poseban cilj u životu misleći da životni san mora imati materijalni oblik izuzetne vrijednosti kako bi svi mogli opipati njihovo dostignuće. Neki se nasmiju, smatrajući da su toj dječje misli, da odrasli ljudi moraju imati više ciljeve od infantilnog sna plivanja s dupinima. I bez obzira što oni mislili, meni je to i dalje životni san.

In every colour there's the light.
In every stone sleeps a crystal.
Remember the Shaman,
when he used to say:
"Man is the dream of the dolphin"


: : Enigma: The Dream Of The Dolphin: :
Zamišljajući svoj život, radeći planove, provodeći planirano u djelo malim koracima, svaki put kad malo posrnem na tom putu u mislima otplutam na mjesto prekrasnog plavetnila vode gdje stanuju dupini. I osjetim njihovu savršenu kožu pod prstima, prepustim im se da me ludo vuku sa sobom u svojoj igri, da me zaraze svojim sretnim izrazima lica i neodoljivom ludošću, da me zaraze svojom neobuzdanom radošću. Sanjam o razgovoru s njima, razumijevanju bez izgovorene riječi, toplini njihovih plemenitih misli, nježnosti njihovog razumijevanja. U mislima doživljavam osjećaj kako sam dio njihove skladne obitelji u kojoj vlada harmonija, razumijevanje, neizmjerna iskrena ljubav i vjernost. Uživam u njihovom dobroćudnom izrazu lica, predivnoj auri koja ih obavija i privlači me k njima. Prepuštam se blaženom osjećaju koji ta bića bude u meni, osjećaju beskrajne slobode, veselja i harmonije. Da, moji su snovi ispunjeni plivanjem nepreglednim vodenim prostranstvima u društvu jednih od najdivnijih bića na ovoj planeti.

U tom trenutku sve ostale stavke plana života, snova koje želim ostvariti, ciljeva koje želim postići na neki način mi se čine minornima. Ne i manje važnima, jer svaka stavka, svaki san ima svoju vrijednost i težinu, ali ovaj moj san daje mi osjećaj potpune slobode i zadovoljstva, stapanja s nečim višim i riječima neobjašnjivim. San je to koji u meni budi takvu neopisivu sreću i zadovoljstvo, da ne pronalazim dovoljno dostojne misli koje bi ga opisale. Možete li si zamisliti takvu sliku? Osjećaj koji me preplavljuje dok ju crtam u svojoj glavi? Da? Onda je vrijeme da vam otkrijem tajnu da sam taj svoj san već jednom ispunila. Na pučini najljepšeg mora, pod klisurama Dugog otoka, postala sam dio dupinske obitelji. I sve ostale stavke plana života i dalje su tu, i dalje ih korak po korak provodim u djelo, vjerojatno s još većim entuzijazmom i energijom znajući da sam postala dio najdivnije obitelji na svijetu čiju podršku, ljubav i pozitivnu energiju nikad neću izgubiti i koju stalno osjećam u sebi.

I svaki put kad nadopunjujem, korigiram i uobličujem nove planove za budućnost prepune toplih, pozitivnih ideja kako za mene tako i za svijet oko mene, na samom vrhu i dalje se nalazi jedan sasvim običan san, san dupina. Doživjevši to znam da je moj život zaokružen u sjajnu cjelinu malih koraka koju sam sama nacrtala, provodim u djelo i dostižem iz dana u dan. San dupina je najsjajnija zvijezda te cjeline koja obasjava svako moje djelo, svaki moj korak, svaki moj osmjeh svom onom toplinom, slobodnom, beskrajnom ljubavlju, iskrenim veseljem i mudrošću koju moja dupinska obitelj posjeduje.

Znate, vi ste, također, dio tog sna :)



Post je objavljen 26.10.2004. u 09:38 sati.