Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plastifukse

Marketing

Medal of Honor: Desant na Dubravu

U svibnju 1944., na osobni Hitlerov zahtjev, njemačka komanda u Beogradu, pod vodstvom generala Rendulicha, organizira akciju Konjićev skok radi razbijanja Vrhovnog štaba Narodnooslobodilačke vojske i hvatanja vrhovnog zapovjednika. Nijemci su naime utvrdili da se Tito i Vrhovni štab nalaze u bosanskom gradiću Drvaru te ih odlučuju iznenaditi brzim i energičnim padobranskim udarom 500. SS padobransko-lovačkog bataljuna.
Sve se brzo odigravalo, a prema uzvicima ukućana moglo se vidjeti da su padobranci sve bliže. Zdravko je pun nade gledao u nebo i povikao "Fićo!", ali snovi su mu se pretvorili u noćnu moru. 'Moramo brzo u ispovjedaonicu' povikala je Valentina i nekoliko trenutaka nakon toga padobranci su uspješno sletjeli u dvorište. U isto vrijeme Big Brother je ukućane upozorio da odmah odu u mušku spavaonicu. U kaotičnom trku i smijehu padali su komentari :'Ajme, super su. Jao, kako su ludi. Upišat ću se od smijeha nekom za vrat...'

Nepozvane goste ubrzo su odveli pripadnici zaštitnog bataljuna dok su ukućani ostali u sobi čekati nove upute BB-a. Nitko ne zna tko su nepozvani gosti, a ukućani su u šali komentirali kako je to sigurno Krešina i Ozrenova spačka. Glasnogovornik BB-a Kristijan Gržetić rekao je kako je nakon neočekivanog incidenta pozvana policija na uviđaj. 'Neugodno smo iznenađeni. Narušena je sigurnost naših kandidata. Naš je slijedeći korak poduzimanje svih mjera da se ovakvi postupci ne ponavljaju', dodao je Gržetić.

Padobranci su policiji izjavili da su zbog pogreške u letu i vremenskih poteškoća morali prisilno sletjeti. O buketu cvijeća kojeg su imali sa sobom su rekli da je to bio poklon kojeg su morali dostaviti na igralište kao dar za godišnjicu braka.
Potpuni uspjeh ofenzive ponovno je izostao. Tito i njegovi najbliži suradnici su pobjegli, ali znatna je šteta ipak napravljena. Tako se završila posljednja, tzv. Sedma neprijateljska ofenziva, poznatija pod kodnim imenom Roesselsprung.


Post je objavljen 24.10.2004. u 22:01 sati.