Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wolfwoodscrowd

Marketing

Informatički časopisi

Ja sam bio ovisnik o informatičkim časopisima. U mojoj staroj sobi su još uvijek stari brojevi Mojeg Mikra, Računara, Sveta Kompjutera i još nekoliko kratkovječnih časopisa. Naslovna stranicam prvog Mojeg Mikra kojeg sam kupio zauvijek mi je ostala u glavi. Na naslovnici je bio ilustriran članak o simulacijama letenja. "Sine leti polako i nisko" bio je naslov. Ili nemoj letjeti polako i nisko? Ne znam, daleko je to proljeće 1984. Kasnije su mi omiljeni časopis postali Računari ali sam i dalje kupovao sve ostale.

Budući da sam osim info časopisa 'gutao' i stripove, popularno-znanstvene i SF časopise moja hodočašćenja na kiosk bila su vrlo česta.

Rat je opustošio kioske. S radošću sam dočekao prvi hrvatski info časopis, legendarni prvi broj Bug-a. Iako nije bio na tragu zadnjih brojeva Računara, bio je prvi i bio je naš. Odonda je prošlo dosta vremena. Izliječio sam se od ovisnosti o informatičkim časopisima. Možda je tome kriv Internet, ali najvjerojatnije je 'ozdravljenje' potpomognuto nekvalitetnom hrvatske informatičke štampe.

PC Chip je u zadnjih 10 mjeseci napravio dosta veliki napredak, ekipa je dobra, trudi se, časopis im lijepo izgleda, a kako i ne bi kada se dizajner i više nego inspirirao Personal Computer Worldom. Nebude Anđelko ništa zamjerio. Njih još kupujem, ima se što pročitati. Kupujem i Mrežu jer sam IT profesionalac ;-) i to je to. Ostali ništa. Zero. Null.


Post je objavljen 21.05.2004. u 03:41 sati.