Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enhu

Marketing

Legenda o Alandiji

Ratovi Wakyzashy, završeni su na radost svih Okolnih naroda. No, oni su konačno na svijetlo dana izbacili dugo čuvanu tajnu Sychytha. Onaj kojeg su čekali pojavio se u ratovima i svima je postalo jasno da je Andraghon konačno probuđen. I dok su se Okolni narodi veselili i slavili Andraghonovo buđenje, narodima Velikog Klana i carstvu Amaroth to nije odgovaralo. Njihova je dominacija i prevlast zauvijek prestala. Zbog toga je princ Sywolykyh uz pomoć Tykanderoške princeze Thandre, polusestre Sonsyrey, pokušao preokrenuti tijek i maknuti Shagana Alanđanina s pozornice na kojoj se pojavio poput velikog praska i preokrenuo tijek događaja Hyghlanderskog svijeta iz doba Hrabrih naroda.

Opasnost sa sjevera

Strategijski važan prostor između jezera Kray, rijeka Mandraghon i Hunther, a poznatiji pod imenom Zabranjena dolina, oduvijek je smetalo i bilo trn u oku Sywolykog carstva, a pojavom Alanđana i njihovom stalnom nazočnošću u toj dolini bio je i povod princu Fanthomu za djelovanje. Tykanderoška princeza Thandrha, Amazonka iz Tykanderoghe ili divlje zemlje Tyx, stigla je u pratnji svojih ratnika i ratnica u posjetu princezi Sonsyrey. I dok je Thandrha stalno plašila Sonsyreyu da će joj Alanđani svojom nazočnošću narušiti ugled koji uživa u Amazonskim Savezima, dotle su njezini ratnici pomogli Sywolykym da se potajno ubace u Zabranjenu dolinu. Ubrzo su zabilježeni i prvi incidenti između alandskih i tykandroških ratnika, a koje pak su izazvali preobučeni sywolyky ratnici u odore Tykanderožana.
Da bi spriječile daljnje incidente u Zabranjenu dolinu sa svojim ratnicama ulaze princeza Antyopha, sestra Sonsyreye i princeza Northshyla, sestra Shagana. Zapovjednik Alandskih pukovnija u Zabranjenoj dolini pukovnik Fokoz protestirao je kod princeze Sonsyreye, ali ga je ona odbila:
- Vi nemate pravo graditi utvrde po svetoj amazonskoj zemlji!- Pukovnik Fokoz pokušao je objasniti da je područje oko ušća Mandraghona i Huntherha zapravo pradomovina Alanđana i da oni na nju plažu pravo po istim temeljima po kojima to rade i Amazonke, a s druge su strane u snažnom sywolykhom uporištu fort Downh odredi koji su više puta upadali u Zabranjenu dolinu radi pljačke.
- Polovica mojih ratnika je povrijeđeno i ja sam prisiljen povući se, ali nisam baš siguran da će se to dopasti našem Shaganu. No, ja sam vas upozorio, a vi činite ono što morate, ali još samo nešto. Bilo bi vam pametno da malo ispitate Tykanderožane, među njima ima i Syvolykyh ratnika, a upravo oni su napali moje patrole.- Ni ovo upozorenje Sonsyreya nije shvatila ozbiljno, a ubrzo ga je i potpuno zaboravila. Nedugo potom ona se upustila u organiziranje Amazonskih igara. Zaokupljena tim priprema potpuno je zaboravila na Alanđanina i njegove ratnike. Međutim princeza Northshyla zabrinuto je objašnjavala Antyophy:
- Bilo bi dobro da malo obuzdaš svoju sestru, jer njezino neiskustvo i mladost mogli bi uskoro izazvati velike nevolje. Sigurno si primijetila da se od jučer u zaljevu nalazi alandsko ratno brodovlje, a ono nije tu slučajno. Moje mi izvidnice javljaju o prikupljanju alandskih pukovnija kod Armaghedonhe, a sve to nije slučajno. Alanđani su u velikoj brzini napustili svoje područje u Zabranjenoj dolini, a to odgovara samo Sywolykhyma. Nikako nije dobro što Sonsyreya organizira Amazonske igre jer Shaghan bi to mogao shvatiti krivo.- Iako je i sama Antyopha bila zbunjena i zabrinuta ona ipak nije reagirala, a stvari su se ubrzo izmakle nadzoru. Dok se Sonsyreya pripremala za amazonske stare običaje, dotle je Fanthom preko Thandrhe planirao kako opljačkati i zapaliti cijelu Zabranjenu dolinu, a istodobno i riješiti se Alanđanina. Slijedeće jutro u Zabranjenu dolinu ujahalo je nekoliko alandskih pukovnija koje su se nakon kraćeg zadržavanja utaborile na razvalinama alandskih tabora od prije nekoliko dana. Ovu upozorbu nitko nije shvatio ozbiljno, no prava opasnost tek je dolazila sa sjevera.


Post je objavljen 23.10.2004. u 21:00 sati.