Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kemoterapija

Marketing

LJUBAVNA

Jutros sam baš lijepo telefonski popričao s Vojom Šiljkom. Nas dvojica se već prilično dugo znamo, može se reći da smo prošli mnoge lijepe godine, bez obzira tkogod štogod o tome mislio ili ne mislio. Čini mi se, koliko znam starog majstora, da ćemo se uskoro družiti i na ovome mjestu. Naime, nedavno sam mu rekao da svrati na ovu moju adresu i, eto ti Voje. Danas mi kaže da se sjajno zabavljao i da je, na ovome mjestu upoznao još neke lijepe dame i gospodu. Poznavajući ga, očekujem da će se uskoro doseliti na ovu adresu, što će pojačati upravo nevjerojatnu konkurenciju dobrih tekstova. U svakom slučaju, želim mu dobrodošlicu.

Danas je petak za mnoge, pa i za nas starce.
Svojedobno sam rekao da mogu napisati ljubavnu tamburašku pjesmicu iz koje će prštati erotika. Naravno, mogu ja i bez tamburice, ali sad mi je baš nekako do tambure. Možda i zato što sam prvi dodir ženskog tijela doživio upravo uz tamburicu, u dvorištu stanovite Ele u Hrvatskoj Dubici. Imao sam petnaest godina, a ona trinaest. Nabubrila je tamo gdje je trebala nabubriti, a ja sam se izdužio tamo gdje sam se trebao izdužiti. Bilo je toplo ljeto, zelena Una protjecala je kroz njene bistre oči, tamburaši su svirali i ja sam je ugledao. Kao da me grom pogodio. Poslije smo se i voljeli. Život je mene odveo drugim ženama, a nju drugim muškarcima. Sad se povremeno čujemo. Nedavno smo se i vidjeli; možete valjda zamisliti dvoje staraca koji su u očima zadržali žar mladosti, a u glasu onu mladenačku živost.

Pa, evo vam, mili moji, ovaj moj pokušaj prijenosa tamburaške erotike s mene na vas, osobito na zna se koje moje muške neostvarene snove.
Ako se za mene uopće može reći da sam muškarac.

Iz polja se čuje ševa
Zora se ko žena rudi
Đeram šuti, ptica pjeva
Tijelo hoće da poludi

Jutro budi tople grudi
Željela bi drhtaj skriti
Kano da se suncu čudi
Hej, da mi je nju ljubiti

Sa lica joj bistro piti
Ko da vrelu radost toči
Hej, da mi je kraj nje biti
Srce hoće da iskoči

Oči žare, usne pale
Od želje će pjesma pući
Hej, kad bi se samo dale
Tamburico, ne jauči

Neću vina, ni rakije
Man’te kulin, đakonije
Budan sanjam najmilije
Miris prave Slavonije
Nek se oko mene svije
Nek me kano vatra grije
Neka plače, nek se smije
Nek me ljubi, neka bije

Hej, šokice, oka vedra
Sludiše me tvoja bedra


Post je objavljen 22.10.2004. u 21:52 sati.