Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zig

Marketing

NEKA VAŠE TEŽNJE NADMAŠE VAŠE SPOSOBNOSTI


Motivacija je neophodna kako bi promijenila odoru sna u radno odijelo stvarnosti utemeljene na ciljevima koje je potaknuo san.


Na jednom sveučilišta profesor gospodarstva je svojim učenicima dao test. Test se sastojao od nekoliko nizova pitanja, od kojih je svaki bio podjeljenj na tri kategorije pitanja. Prva kategorija u svakom nizu bila je najteža i vrijedila je 50 bodova. Druga kategorija nije bila toliko teška i vrijedila je 40 bodova. Treća je kategorija bila najlakša i vrijedila je samo 30 bodova.
Kada su studenti završili s testom i predali svoje radove, oni koji su odabrali najteža pitanja ocijenjeni su peticom. Studenti koji su odabrali pitanja vrijedna 40 bodova dobili su četvorke, a studenti koji su odabrali najlakša pitanja dobili su trojke. Točnost njihova odgovora nije imala nikakvu ulogu kod ocjenjivanja. Učenici su opravdano bili zbunjeni i upitali su profesora kako je ocijenivao testove. Profesor se naslonio i uz osmijeh objasnio: "Nisam ocijenjivao vaše znanje. Ocijenjivao sam vaše ciljeve."
Netko je rekao:"Vaše težnje moraju nadmašiti vaše sposobnosti jer čemu inače služi nebo?" Netko je napisao: "Zgrabi čvrsto svoje snove jer kada snovi umru, život je poput ptice slomljenih krila koja nemoze poletjeti." Da, potrebni su nam ti snovi ili, ako vam se više sviđa, vizije. Solomon najmudriji čovjek koji je ikada živio, rekao je: "Tamo gdje nema vizije, ljudi izumiru" Postavljeno je pitanje: "Može li nešto biti gore od sljepila?" Jedan od odgovora bio je da je mnogo gore biti slabog vida i ne posjedovati viziju, nego biti slijep i posjedovati viziju. Doktor A Schweitzer na pitanje: "Kako ste?" Odgovorio je: "Moj vid je sve slabiji, ali je moja vizija jasnija nego ikada."

Ako ste ikada pomislili da ste premaleni da biste bili učinkoviti, tada nikada niste bili u krevetu s komarcem.


Post je objavljen 19.10.2004. u 23:15 sati.