Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enhu

Marketing

Legenda o Alandiji

Odjednom jedan od Sychytha, Tahunah, stane vikati: - Bojno polje Herofahla ponovno je živo, a pijesak Wananunhe bit će crven kao ruža, Hladne će vatre bilježiti svoje prve poraze! – Nitko nije obraćao pažnju na Sychythe koji su od reda mrmljali svoje molitve, doslovno svi na tribinama borilišta bili su na nogama i nakon gromoglasnog klicanja odjednom nastane muk. Bijesan i sav van sebe Fanthom poleti na Shagana koji s lakoćom odbije sve njegove nalete. U novom sudaru Fanthom koljenom udari Shagana u prepone, pa se on savije od bola, ali uspije laktom udariti Fanthoma u lice. Fanthom padne u pijesak borilišta. Shagan se nađe nad Fanthomom prijeteći mačem. Sa tribina čuli su se povici Shaganu da ubije Fanthoma, jer on njega ne bi poštedio, no, Shagan je samo stajao i gledao Fanthoma. Odjednom Fanthom se trgne i baci šaku pijeska u oči Shaganu, dohvati mač i udari Shagana iznad lakta i ponovno navali na Shagana. Međutim Shagan instinktivno postavi teški mač koji slomi Fanthomov. Shagan snažno udari Fanthoma po licu i napravi mu gadan ožiljak. Dok se Shaganova pancirka natapala krvlju, Fanthomovo lice također je bilo obliveno krvlju. Iznenada nekoliko Sywolykyh strijelaca odapne strijele na Shagana koji uspije izbjeći nekoliko strijela, ali ipak jedna ga pogodi u rame. Sada se Unakas snažno zaleti među strijelce i nekoliko ih obori dok ostale posiječe mačem. Istodobno navale svi Sywolyki odredi, ali u zao trenutak. Na svim mjestima snažno im uzvrate Alanđani. Razviju se bespoštedne ulične borbe. Sywolyky snažno navale, ali ih Alanđani još jednom spremno dočekaju.
- Panđo odmah osigurajte carske pratnje, Amaksos zaštiti Sonsyreyu i princeze, odmah se probijte do brodova i počnite s ukrcavanjem! Yakwy neka razarači razbiju blokade na moru, a krstarice neka prihvate borbu na sebe, Paska neka tvoje patrole rastroje što više Sywolykyh odreda, a ti Zumah prati me sa svojom pukovnijom trebamo još jednom rastrojiti Fanthomove Demone prije nego se snađu! – stane izdavati zapovjedi svojim generalima Shagan. Sonsyrey se uspije probiti u gužvi do Shagana, ali je on odmah odgurne prema Todanu, te mu oštro zapovijedi: - Todan, osobno mi odgovaraš za princezinu sigurnost, vodi je u Asgrad odmah! Ja imam još malo posla ovdje. - Oko Shagana stanu se okupljati alandski časnici sa svojim ratnicima pozorno slušajući njegove zapovijedi. Hyperareya je gorjela, a Alanđani su na svim točkama nanosili teške udare Sywolykyma odredima i dosljedno ispunjavali Shaganove naloge. Alandsko brodovlje polako, ali sigurno, pod zaštitom alandskih krstarica i razarača, stane napuštati Hyperareyu koja nikada više neće biti ista. Bitka na Hyperareyi sada je konačno svima obznanila da Sychythe stvarno nisu izmišljale svoje priče i da je Onaj kojeg su svi čekali konačno tu.
Pijesak Wananunhe, kao ruža crven, konačno su mogle natopiti kiše sa Sjevera, a Hladne su vatre konačno zabilježile svoj prvi veliki poraz. No, proći će još neko vrijeme dok se u Wananunhy, toj zauvijek prokletoj zemlji žeđi ne pojavi Onaj koji danima spava ispod pijeska i sa sobom ne dovede kišu i vjetar, koji tamo nisu bili od samog Osvita vremena.


Post je objavljen 19.10.2004. u 21:34 sati.