Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uspjeh

Marketing

Samo danas

1. Samo danas trudit ću se da budem sretan i dobro raspoložen. Imat ću na umu da je "većina ljudi sretna u onolikoj mjeri koliko odluči biti sretna". Podsjećat ću se da je sreća u čovjeku, a ne izvan njega.

2. Samo danas nastojat ću se prilagođavati prilikama umjesto da se trudim prilagođavati prilike vlastitim željama.

3. Samo danas brinut ću se za vlastito tijelo. Gimnasticirat ću, njegovati ga i hraniti. Neću ga zapuštati ni zloupotrebljavati jer želim da mi dugo i dobro služi.

4. Samo danas posvetit ću malo vremena vježbanju uma. Naučiti ću nešto korisno. Pročitat ću nešto što iziskuje napor, razmišljanje i koncentraciju.

5. Samo danas učinit ću nešto za dušu. Napravit ću barem jedno dobro djelo ne očekujući nagradu ni dobitak. Uradit ću dvije stvari što mi inače teško padaju kako bih vježbao duh i volju.

6. Samo danas bit ću ugodan prema okolini. Trudit ću se da izgledam što bolje mogu, bit ću pažljiv i za svakoga ću nastojati naći pravu riječ. Ništa i nikoga neću kritizirati. Neću pokušati mijenjati ljude.

7. Samo danas pokušat ću živjeti samo za danas. Neću rješavati stotinu problema odjednom jer znam da dan traje samo 24 sata.

8. Samo danas pridržavat ću se unaprijed utvrđenog dnevnog plana. Rasporedit ću vrijeme tako da ću unaprijed znati što ću raditi narednih nekoliko sati. Klonit ću se dvaju velikih napasnika: žurbe i neodlučnosti.

9. Samo danas potrudit ću se da nađem pola sata za potpuno opuštanje, pola sata kad ću moći biti sam sa sobom.

10. Samo danas riješit ću se svih svojih strahovanja. Neću se plašiti da budem onakav kakav jesam, da se veselim i uživam u lijepom. Bez straha ću voljeti i bez straha ću vjerovati da me vole oni koje volim.

Mislite i ponašajte se vedro pa ćete i biti vedri!


Post je objavljen 19.10.2004. u 20:47 sati.