Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Mara Terminator

Mara je poznat po tome da licitira ono što misli da će napraviti. Tako je i u četvrtak na dva borda napravio svoje kontrirane parcijalce. Nama je trebao dobar rezultat ne bi li se kvalificirali za A ligu, pa smo se ponudili a terminator je kontrakte doveo doma. Možda nije znao kako će ih napraviti dok ih je licitirao ali je imao puno povjerenje u nas!

North
East
South
West
--1pass
233 X
passpasspasspass


Otvor je bio 1 herc sa desne strane. Izvadio sam pass a desni mrski neprijatelj licitirao je 2 herc. Opa! Da nije netko pomiješao špilove. Partner je najnormalnije licitirao 3 karo a mara je rekao 3 herc. To sam kontrirao ali nisam mogao dočekati da li će partner passirati ili možda izvući. Srećom partner je ostavio. Već od atake znam da imam problem i moram paziti da me izvođač ne ubaci u ruku. Odlučio sam se za Asa karo i ugledao stol.

3 X
A
K 10 9 7 5 4 3
7 6 5 2
5
7
Q J 2
A Q 9 8
A 8 6
8 4 2
 


Partner je markirao nastavak boje. Ionako nemam što pametno igrati te sam nastavio sa karonom koji je izvođač rezao na stolu. Crne boje su mi previše opasne jer u piku mogu razviti sve štihove izvođaču ako ima drugog asa u ruci. Tref bi mogao impasirati partnerov honer a to će izvođač igrati sam. Impasirao je desetku herc do moje dame, a partner je markirao sa trojkom tref. Pa zar nema nijednog crnog asa? Vratio sam nazad karo u dupli šiken a Mara je odbacio pik. Sad je porezao pik u ruci, rezao tref, rezao ponovo pik u ruci i pokupio kralja tref. Sada je izašao sa dečkom tref i tu sam pukao te ga porezao uz pad dame kod partnera. Sad imam samo još as herc štih. Izađem li sa pikom izvođač uzima na stolu i ima KJ u adutu ispred mojih A9. Mora uzeti još jedan štih.

3 X
A
K 10 9 7 5 4 3
7 6 5 2
5
7
 
Q J 2
A Q 9 8
A 8 6
8 4 2
  A 8
-
K Q J 10 7 4 2
Q 9 5 3
  6
K J 10 4 3
9 3
A K J 10 6
 


Trebao sam kao prvo nakon uzimanja adutskog štiha igrati pik do partnerovog asa. Partner je negirao želju za trefom ali malo prejako. Morao je imati bar jednog crnog asa za 3 karo govor. Nakon pika partner vrati karo na porez i čekamo ga zajedno, ja u hercu a on u trefu. Sve u svemu dvaputa ne za 500 i čisti top.




Post je objavljen 18.10.2004. u 23:10 sati.