Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glup

Marketing

nema naslova

Ajde ekipa jednu uslugu neka mi netko napravi. Zanima me kako linkati na nešto što se nalazi u vlastitoj arhivi, pa kome se da objasnit, bila bih stvarno zahvalna.

Danas smo na faksu počeli raditi embriologiju, o razvoju oplođenog čovječjeg jajašca sve do drugog mjeseca života u utrobi majke. Jedna informacija – embrij star 45 dana već ima vidljive obrise ljudskog tijela, glavu, trup, ruke, noge... Sve to ima. Doduše, ružan je to mali čovječuljak, moram priznati, ali je čovječuljak.
Zanimljivo mi je čuti mišljenja neobrazovanih o tome kada počinje život. Ok, i u raznim znanstvenim disciplinama ima različitih mišljenja, sve ovisi o tome s kojeg aspekta gledamo život. E, ali razmišljanja autohtonih seoskih bakica su mi legendarna: dijete oživi kad se počne ritati. Dakle, ono je samo jedno veliko nešto, a onda odjednom spontano oživi.
Koja glupost! Od samog začetka to malo čudo je izrazito aktivno, živo da življe ne može biti.

Postoje i u Hrvatskoj udruge koje se bave promicanjem pro-life politike, udruge koje žele pomoći djevojkama i ženama u teškim trenucima kad se suočavaju s neželjenom trudnoćom. Vidite, mi smo ljudi zapravo totalno bahati – to se vidi u našem odnosu prema okolišu, prema drugim životinjskim vrstama, ali bome i u odnosu prema vlastitoj vrsti, prema sebi samima uostalom! Dopustili smo si da nam se u svijest usadi misao da imamo pravo izbora. Hej, ma nemamo mi to pravo! Majka priroda vrši prirodnu selekciju, preko 50% trudnoća bude prekinuto prije kraja drugog tjedna! Trebamo malo promijeniti stav, i umjesto da ohrabrujemo pravo izbora, mislim da bi bilo bolje poticati hrabrost kod mladih djevojaka da se ne ustručavaju roditi, da im društvo pruži podršku, mogućnost da nastave školovanje, da žive sa svojim djetetom ili da ga daju na posvajanje, u svakom slučaju, da ga rode.

Dakle, danas vas upućujem na adresu Djetešce na sunašce. Da svaka beba u Hrvatskoj bude rođena, moja je velika želja. Nadam se i vaša.


Post je objavljen 18.10.2004. u 18:12 sati.