Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

4. ovojesenski otvoreni velikogorički go-turnir - 16.10.2004.

Ovaj puta je došlo na turnir nekoliko onih kojih dugo nije bilo. Petar Matić je najavljivao dolazak i evo ga. Filip Lukinić se izgubio neko vrijeme. Ljeto ga smelo i nije znao da mi djelujemo i ljeti. Adil Karupović nastoji naći svoju novu zanimaciju. Vjerojatno će mu to biti bolji odabir. Tena je došla uz brata Petra.
Po kategorijama je turnir bio u dvije skupine, a tako je bilo i u završnoj tablici. Prva skupina je bila do 10. kyu. Slijedeći je bio tek 21. kyu, što predstavlja razmak od 11 kyueva. I bez obzira na prednosne partije, prevelika je bila razlika, pa je bila vrlo mala vjerojatnost da netko iz slabije skupine pobjedi nekoga iz jače.
Pobjedio je Mladen iako se nije sastao ni s Tomislavom, ni s Tajanom, a ni s Teom, koji ga pokoji puta i pobjede. Ipak je pobjedio Sinišu sa 9 prednosti i Daniela uz samo 0,5 komi od jačih na turniru.
Drugo mjesto je osvojio Tomislav uz isti broj bodova sa Sinišom i Tajanom. Tajana je bila četvrta s najslabijim sos-bodovima među njima, ali su Tomislav i Siniša svoje razvrstanje našli tek u sosos-bodovima. Tomislav je drugi, a Siniša treći.
Iznenađenje je slab plasman Daniela. Kao iznenađenje je prednjačio njegov poraz protiv Siniše u poslijednjem kolu i pored datih šest prednosnih kamenova. Vjerojatno je to faza u pripremi za završnicu prvenstva države.
Tea je, kao i Daniel, zaštekala u drugom dijelu natjecanja. U zadnja dva kola je izgubila od Tajane i Tomislava i na kraju je bila šesta. Najuspješniji od kyueva ispod 20. je bio Petar, najuspješniji od 25. kyueva Filip.

Konačni redoslijed na turniru je:
1. Mladen Smud 2. dan, 4 boda i zbroj bodova protivnika 7,
2. Tomislav Baotić 8. kyu, 3 boda i zbroj bodova protivnika 9 i zbroj zbrojeva bodova protivničkih protivnika 36,
3. Siniša Zadjelović 10. kyu, 3 boda i zbroj bodova protivnika 9 i zbroj zbrojeva bodova protivničkih protivnika 33,
4. Tajana Tumpa 8. kyu, 3 boda i zbroj bodova protivnika 8,
5. Daniel Zrno 2. kyu, 2 boda i zbroj bodova protivnika 11,
6. Tea Robotić 8. kyu, 2 boda i zbroj bodova protivnika 9,
7. Petar Matić 21. kyu, 2 boda i zbroj bodova protivnika 8,
8. Filip Lukinić 25. kyu, 2 boda i zbroj bodova protivnika 6,
9. Darko Dolenac 25. kyu, 1 bod i zbroj bodova protivnika 9,
10. Tena Matić 25. kyu, 1 bod i zbroj bodova protivnika 8 i
11. Adil Karupović 25. kyu, 1 bod i zbroj bodova protivnika 7.

Slijedeći vikend je Prvenstvo Hrvatske u prostorima gdje igramo naše otvorene turnire, pa je slijedeći 5. Jesenski za dva tjedna u subotu 30. listopada. Blogerski Malden


Post je objavljen 18.10.2004. u 08:28 sati.