Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/djukagovnar

Marketing

HIP HOP

Eto dosao je trenutk da napisem nesto o glazi koju ja slusam, a to bi bio Hip-Hop…Pisat cu vam na osnovi svog znanja…
Hip-Hop se inace razvio iz reggae glazbe, kada se jedan Jamaicanac inace dj preselio iz Kingstona u NY tocnije West Bronx. . On je radio kao dj i pokusao je reggae povezati sa dj-evanjem. Dok je mixao u nekim klubovima u rhymama je najavljivao mixeve i tak te stvari, no Njujorcani bas i nisu bili odusevljeni reggae glazbom . Dj je primijetio da ga svi slusaju kad on rhyma pa je to sve cesce radio. Govori je stvari tipa 'Yo this is Kool Herc in the joint-ski saying my mellow-ski Marky D is in the house'. Ili 'Davey D is in the house/An he'll turn it out without a doubt. Uskoro se dj Kool Herc posvetio samo mixanju a mic je prepustio Coke La Rocku and Clark Kentu..Bio je to prvi emcee teem. Bili su poznati pod imenom Kool Herc and the Herculoids.
Inace u to vrijeme rap nije bio poznat kao rap vec ''emceeing'.
Rap je postao prihvacen jer je bio an art form accessible to anyone! Nije bilo vazno jesi li imao novca ili ne vec je na tebi bilo samo da pravis rime. Nije bilo nikakvih pravila jednostavno improvizirana izvedba!
Rap ili hip hop je imao svoje stadije razvoja i zastoja (stagnacije). Bilo je razdoblje kada ga je dance glazba gotovo potpuno istiskala sa scene, no rap has survived! Raperi su repali o stanju oko sebe o svim sranjima koja su crnci prozivljavali…
Cesto su organizirani betlovi…nije bilo vazno na kojem mjestu…
Prvi rap recordsi su bili od Fat Back Band's King Tem III' and Sugar Hill Gang's 'Rapper Delight'.
Hip-hop je prije imao subculture graffiti art, break dancing, dj cuttin’ and scratching i emceeing tj rapping. Danas se B dancing i Graffiti ne koriste pod rijeci rap a i rijec hip-hop ima razlicita znacenja, no ipak te culture postoje samo su se podigle na novi nivo.
Uglvanom hip-hop danas, nije ono sto je bio. Danas kada pogledate sve te spotove mozete vidjeti isto: aute, bling bling, cure i cuti rijeci kao sto su :I m the greatest i te pizdarije. Ja slusam ono sto se meni svidja a to najcesce nisu neke poznate mtvijeve rap pjesmice …No uz sve te usminkane rapere moram priznat da ima, po mom sudu , iznimaka…eto to bi bilo ukratko o raphip-hop kulturi! Pis
Black Sis’



Post je objavljen 17.10.2004. u 15:48 sati.