Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zig

Marketing

ELIZABETH JE VOLJELA OSCARA

Ljubav je igra za dvoje u kojoj obje mogu pobijediti.

Činjenica da je Elizabeth voljela Oscara možda i ne zvuči osobito dojmljivo kao naslov, ali za mene je tako. Elizabeth je moja szusjeda iz zgrade. Rođena je kao mentalno retardirana i život je za nju prepun izazova. Osobito mučan izazov bio je apsolutni strah od pasa. Panično je plakala čim bi čula lavež nekog psa. Situacija se toliko pogoršala da Elizabeth nije željela poći u šetnju susjedstvom zbog pasa koji su čekali iza ograda. Ovaj joj je svijet postajao sve neugodniji.
Veliki uspjeh postignut je onog dana kada je ugledala i držala Oscara, malog, dugodlakog, patuljatog jazavčara. U psiću koji je težio manje od jednog kilograma Elizabeth nije vidjela prijetnju. Tada su Elizabeth odveli na terapije sa životinjama. Danas se Elizabeth ugodno osijeća u društvu pasa, a i ostalih životinja.
Kvaliteta njenog života znatno se povećala zahvaljujući tim psima, a po tome nije nimalo jedinstvena. Životinje, a osobito psi, širom zemlje pomažu djeci, odraslima i starijim osobama kroz program terapije životinjama. Terapija životinjama je u Americi jedno od područja koje bilježi najveći razvoj, a potražnja za psima i osobama koje će raditi s njima znatno premašuje ponudu. Danas je cilj posjeta takvih pasa bolnicama pomoći pacijentima da učine ono što nisu bili u stanju učiniti zbog nezgode, ovisnosti ili traume bilo koje vrste.
Istina je da vam drugi mogu pružiti zadovoljstvo, ali sreća je osjećaj koji se javlja kada učinimo nešto za druge. Jeli?!
Jedan od razloga zbog kojeg pas predstavlja tako veliku utjehu kada ste potišteni je taj što on ne pokušava otkriti razlog vaše potištenosti.


Post je objavljen 17.10.2004. u 15:07 sati.