Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harrypotter

Marketing

Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid)

Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid) jedan je od najcjenjenijih i najnagrađivanijih filmskih i televizijskih glumaca u Velikoj Britaniji čija karijera traje već 30 godina. Snimio je 38 filmova uključujući i Harry Potter i kamen mudraca te Harry Potter i odaja tajni, a za ovaj posljednji bio je nominiran za nagradu BAFTA za najboljeg sporednog glumca.
Ostale izvrsne uloge ostvario je u filmovima From Hell, Svijet nije dovoljan, Goldeneye (iz serije filmova o James Bondu u kojima je glumio Valentina Zukovskog), Poruka u boci, Buddy, Ljudi moraju umrijeti, Henrik V, Let It Ride, Apsolutni početnici, Defense of the Realm, Mona Lisa i Nuns on the Run
Coltrane je možda najpoznatiji po ulozi Fitza u seriji Psihološki pristup koja je vrlo cijenjena i gledana širom svijeta. Serija je dobila mnoge nagrade uključujući nagradu Britanske glumačke akademije za najbolju dramsku seriju 1995. i 1996. I sam Coltrane je dobio mnoge nagrade za ulogu karakterno teškog, ali mudrog policijskog psihologa. Gotovo je nevjerojatno, ali nagradu Britanske glumačke akademije za najboljeg televizijskog glumca dobio je tri godine za redom (1994. 1995. i 1996.), a Srebrnu nimfu na televizijskom festivalu u Monte Carlu 1994., te nagrade glumačkih udruženja i novinara.
Nedavno je nastupio u dvodijelnoj seriji ITV-a Planman, u kojoj je glumio i bio izvršni producent.
Coltrane je skrenuo pažnju na sebe u predstavi Slab Boys 1978. a u ranim je osamdesetima počeo glumiti u komedijama. Nastupio je u izvrsnim TV serijama od kojih je jedna od najpoznatijih Crna guja III; Posebno Božićno izdanje Crne guje te je bio nominiran za nagradu BAFTA za najboljeg glumca za ulogu Danny McGlonea u Tutti Frutti.


Post je objavljen 16.10.2004. u 10:32 sati.