200 grama patlidžana
1 paket tjestenine za lasagne bez jaja
200 grama domaćeg sira ( svježi sir koji možete kupiti i u dućanu)
0,5 l sosa od rajčice
2 žličice origana
1/2 žličice čilija
3 žličice vlasca
sol
Bešamel umak:
150 grama bijelog brašna
100 grama maslaca
1 litra mlijeka
A radi se ovako:
Patlidžan ogulimo, narežemo na sitne kockice i kuhamo u slanoj vodi 10 tak minuta. Patlidžan ocijedimo i u posudi pomiješamo sa sirom, sosom od rajčice i začinima. Na maslaxu pržimo bijelo brašno do zlaćane boje, a zatim dolijevamo mlijeko uz miješanje. Ako se umak previše zgusne, dodamo još mlijeka. Umak potrebno dovesti do vrenja i kuhati 2 - 3 minute.
U nauljenu tepsiju složimo po red tjestenine, patlidžana sa rajčicom i sirom te bešamel umaka. Slažemo slojeve sve do vrha tepsije, a gornji sloj zalijemo bešamel umakom i kiselim vrhnjem. Lasagne moraju biti dobro natopljene bešamelom kako bi bile što ukusnije.
Post je objavljen 15.10.2004. u 23:09 sati.