Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Lista kluba 'Velebit' - 13. 10. 2004.

Bilo je jučer vrlo živo u Belot klubu 'Velebit' na Trgaču. Igrao se turnir u beli. Imali smo dva stola za go. Bilo nam je to, za današnju aktivnost, taman dovoljno.
Stigoh nešto malo prije 19:00, ali Marijan je već bio tamo. Malo popričasmo i što bi nego, ajmo za listu. Marijan je, s 9 prednosnih kamenova, dosta dugo bolje stajao, ali tada krenuše padovi njegovih grupa. I tako na kraju bude čak 126,5 poena razlike.
Danas je Zvonac stigao za njega neuobičajeno rano i time još i spreman i voljan za igru. Friški 8. kyu, Tomislav, izaziva ga odmah za listu. Tomiju je sada teže, jer napredovanjem u kategoriji za dva kyua, dobiva dva kamena prednosti manje. Sa 4 prednosna izgubio je od Zvonca za 28,5 poena.
Htjedoh po završetku ove partije predložiti Zvoncu da me izazove, ali nisam uspio, jer je on prije mene izazvao, sam od sebe. Bijaše to partija bez prednosnih kamenova, ali uz komi samo 0,5 poena. Tak se igra jedan fore. Zanimljiva je to bila partija. Završilo je Zvonkovom predajom. Pala mu poveča skupina kamenova. I pita on po završetku mene gdje je pogriješio. Bilo je to jedno od onih pitanja na koja nije lako odgovoriti. Radilo se o globalnim područjima igre, zbog čega nastadoše slabe grupe, koje diktirahu daljnje slabe razvoje igre za njega.
Bili su tu još Davor i Ana pretežito uz ploču 9x9. Trudili se Davor i Tomi Ani objasniti igru na prostor, pa ona sva zbunjena dođe kod Zvonka i mene na otrežnjenje. Sa Zvonkom je nekako najbolje. Njega se bar nekaj razme, a i pobjediti ga se može, jer on nije agresivan prema novodošlima. Malo je ublažio katastrofu.
Bilo, je i zainteresiranih i među onima što belot igrahu. Navrate, tako, pa gledaju što mi to radimo, a oni odvažniji čak i pitaju o čemu se tu radi. Tada mi, ono mudro, kazujemo o nekoj istočnoj mudrosti, ono jing-jang, pa o 4.000 godina, o mudracima, budistima i tako to. Impresija! Hm. A, korak smo do kamena s ramena. Dogodio nam se go.
Danas nam Damira nije bilo.
Ovaj puta je odigrano:
Mladen Smud - Marijan Sviličić (9 prednosti) 1 : 0 (126,5 poena)
Zvonko Bednjanec - Tomislav Baotić (4 prednosti) 1 : 0 (28,5 poena)
Zvonko Bednjanec - Mladen Smud (1 prednosti) 0 : 1 (predajom)

Lista osta ista
1. Tajana Tumpa 8. kyu Velika Gorica,
2. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica,
3. Stjepan Meštrović 7. kyu Velika Gorica,
4. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
5. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
6. Marko Vračan 10. kyu Velika Gorica,
7. Marko Novak 12. kyu Velika Gorica,
8. Damir Kovačević 14. kyu Slavonski Brod,
9. Davor Gorički 10. kyu Zagreb,
10. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
11. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
12. Luka Vračan 17. kyu Velika Gorica i
13. Tea Robotić 8. kyu Velika Gorica.
Haj škvadro i ak vas zanima dođite i Vi srijedom u Belot klub Velebit Mladen


Post je objavljen 14.10.2004. u 08:45 sati.