Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Rešenje problema broj 18.

Namučili se jeste. Rešenje ste našli, pa makar ga i ni bilo. Uvjek je nekaj rešenje, pa makar i ne rešili. Pred problemom možete reči da to ni nikakav problem i jednostavno preči na nekaj drugo. Onda je to takovo rešenje. Znači jedno od rešenja problema je i to da ga ne fermate. To je takvo rešenje.
Ovde bi ja pripovedal o takvom rešenju, gde se čovek pozabavi s problemom. Neki misle da se to razme, al mislim da je demokratično priznati i način onih drugih. No, demokratično je i to da ja njihov pristup nebum, ovaj put, fermal, ali nemam niš protiv toga da je to njihovog pristup.
Pa da krenem. U dosadašnjim problemima na ovom blogu često smo radili s pretnjom ‘povratnog udarca’. I ovaj put je tak. Crni dene svoj prvi kamenčić na 1.G1. Na taj bi način htel odigrati na H2 i beli nebi mogel spasiti svoja dva na J1 i J2.
Belom je sad frka. Ak spoji na H2, bu ostal bez očih, a trebaju mu bar dva, da mu grupa ostane nezarobljiva. To je ono kad imate u obliku grupe dve rupe, pa kada protivnik hoće zeti vam sve slobode, sam se mora zarobiti u jednoj od te dve rupe, a grupa ima slobodu još u onoj drugoj rupi. Rekli smo da u ovoj igri nesmete sami sebe zarobiti. Znači treba napraviti te dve rupe. Mi to zovemo ‘dva oka’. Onda vam protivnik može……. Beli proba, u ovom problemu, napraviti oči, a crni mu to neda. Zato beli proba s 2.G2.
E, pa fino. Crni sada krene pritiskom forsirano do kraja. Prvo nastavi pretnjom povratnoga udarca, tako da odigra 3.K1. Prijeti kasnije na H2, a to je taj udarac o kojem celo vreme pripovedam. Za to se sad beli pripremi sa 4.F1. Znate kaj bi bilo da sad crni odigra onaj H2? Crni bi nakon kaj mu beli odigra H1 i pojede obadva kamena samo rekel:’Koji sam ja bedak.’ Crni to kuži i odigra samo jedno križišče niže na 5.H1.
Jadni beli, sad je u banani. Crni mu hoće zmazati obadva bela na J1 i J2. Mora se od toga braniti, a tu bu mu ostalo samo jedno oko (razmišljaj ‘rupa’). Tak zgubi još i vreme za nekaj pametnije ili kak neki veliju ‘korisnije’. Pa, dobro, kad nikaj boljega ni ni mogel najti. Zeme sad te dve, ko bajagi poklonjene, crne menge na G1 i G2. To napravi s 6.H2.
Možete si zamisliti crnoga kak trlja ruke i igra slijedeći potez. Pa, normalno, kad zna kaj hoće i vidi da može. On si misli: ‘Nebuš ti meni sad tu napravil drugo oko, jedno sam ti dal, al drugo možeš samo v bukvi.’ Dene svoj sledeći kamen na 7.D1.
Di bu sad beli napravil to drugo oko, a bez njega svo ovo belo kamenje ode ….. ? Ak igrač koji ima bele to kuži, odmahne samo z rukom. Može samo fučkati, ali ak je to situacija na nekom turniru, mora ziti van da drugima ne smeta, a tam vani može i pevati ak hoće. Neki drugi bi možda nastavili ‘spašavati’ belo kamenje i odigraju na 8.E1. Ak mazneju taj crni na D1, bi im bilo drugo oko na E2. Možeju štrikati i gristi nokte i mislit: ‘Jel crni to vidi?’. A, prosim ih lepo, a kakav bi to crni bil igrač, da to ne vidi? Sve do sad je to napravil kak treba, a da sad popljuga ovak bez veze. Dene na 9.C1 i pusti beloga, da se još malo pati, ak baš hoće. Če beli dane na 10.F3, crni sve to zapečati s 11.D3. Ak belom niti to nije jasno, to više nije slučaj goa. Sve ima svoje granice. No, dobro, al granice se možeju pomicati. Znate ono o nauki, medicini, športu….. Da nebi mislili na nekaj drugo.
Ste vidli kak je go zanimliva igra. Sega tu ima. Trebate se samo ufati metati kamenje na ploču s crtama i treba vas biti bar dva. Znam frka je kaj buju drugi rekli da niste baš ono….. Kak hoćete, al će bute navek mislili kaj drugi misliju o vama, pa kaj bute onda vi zmislili onak za sebe. Znate, bolje je i onom kaj je otišel van pevati. Bar je probal nekaj po svom delati, al je skužil da je onaj drugi dost dobar. Morti bu i on drugi put bolji. Če ne probate, nebute niš nafčili. Tak bute dost brzo vidli one kaj samo misliju o drugima, da su navek isti. Nikaj bolši nek prije.
Škvadro, ni problemi nisu problemi, kak ni rešenja rešenja, al da se z nečim zanimate, to je.
Z puno lepih želja u zanimacijama Vaš bloger ….. i nadam se da ste me razmeli, jer štel sam samo reči ….


Post je objavljen 11.10.2004. u 07:54 sati.