Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Nikad nije kasno licitirati osmicu

Sigurno je zvonilo Eastu u ušima na ovom bordu jer je tri puta uzastopno javljao svoju tref boju. Ipak se nije javio četvrti put nakon sedam herc jer u pravilima postoji stavka da je zabranjeno licitirati na osmom nivou. Passirao je nadajući se da veliki slem nije unutra.
West je atakirao tref asa kojeg je izvodač rezao na stolu. Prešao je u ruku sa kraljem herc, rezao tref sa zadnjim adutom na stolu i vratio se u ruku kraljem karo. Na asa herc je pala dama. Zasad je sve po planu ali još uvijek ima samo 12 štihova. Igrao je asa karo u nadi da ce pasti dubl dama ali nije se ništa dogodilo što ne znači da izvodač ima razloga za odustajanje.
Povukao je sve adute. Sad je West u problemima jer mora škartati iz kralj-dečka pik ili dame karo. Odlučio se za dečka pik ne dozvolivši promoviranje dečka karo na stolu. Sa stola je odbačen dečko karo i u sljedećem štihu je as pik pomeo damu i kralja i desetka pik je donijela trinaesti štih. Veliki slem je unutra!
Postoji ataka koja ruši ovaj slem. Da li je vidite?

7
A
A 10 9 8 5 3
J 9 5
J 6 5 4
-
 
K J 7 6 4
6
Q 10 7 3
A J 6
  2
Q 2
9 2
K Q 10 9 8 5 3 2
  Q
A K 10 8 7 4 3
A K 8
7 4
 




North
East
South
West
--- 1
pass24pass
pass5Xpass
566pass
pass7X pass
7passpasspass


Da bi se razbio skviz potrebno je atakirati pik da se prekine komunikacija izmedu izvodača i stola. Samo koji pik ? Dečko ili manji pik ne pomaže ništa, izvodač će uzeti damom i doći na stol sa porezom trefa. Treba atakirati kralja pik!

Post je objavljen 10.10.2004. u 21:44 sati.