Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aaanjaaa

Marketing

Novi problemi za Big Brother!

Nakon upozorenja ministra zdravstva Andrije Hebranga, RTL-ov projekt Big Brother sad je snašla nova prijava i to pravobraniteljice za djecu Ljubice Matijević-Vrsaljko.


Ona je Vijeću za elektroničke medije uputila prijedlog provođenja postupka kojim bi se trebalo utvrditi krši li se pojedinim emitiranim sadržajima domaćeg reality showa Zakon o elektroničkim medijima i to na štetu djece, a kao posebno neprihvatljivi navode se: golotinja, cigarete i alkohol, piše Večernji list.

Tako u spomenutoj prijavi, koju je ekskluzivno objavio www.kupus.net, među ostalim, piše: "Projektom BB ne poštuje se odredba da je u programskim sadržajima zabranjeno objavljivati priloge koji vrijeđaju dostojanstvo čovjeka te poticati građane, posebice djecu i mladež, na uporabu duhanskih proizvoda i alkohola... U najmanju ruku, radi se o sadržaju koji može štetiti fizičkom i psihičkom razvoju djece i mladeži, pa isti ne smije biti na rasporedu kada će ga djeca i mladež zbog vremena objavljivanja vjerojatno gledati, a prije emitiranja takva sadržaja obvezno je objaviti odgovarajuće upozorenje. Niti na službenoj internetskoj stranici RTL-a, a ni u medijima nema oznake za koju dob gledatelja BB nije primjeren.... Ovdje se radi o programskom sadržaju koji može štetiti psihofizičkom razvoju djece i mladeži i zbog pušenja te konzumiranja alkoholnih pića, i to čak do opijanja..."

Osim spomenutog, Ured pravobraniteljice reagirao je ovako i nakon napisa u medijima te prigovora građana, od kojih se po brojnosti ističu oni koji se odnose na golotinju u BB, pa u prijavi piše još i ovo: "... Problem nije u samoj golotinji, već u kontekstu u kojem se ona objavljuje. Problem je zapravo u konceptu BB. Čak i kada ne bi uopće bilo golotinje, voajerskim pristupom tuđim životima vrijeđa se dostojanstvo čovjeka...", piše Večernji list.

Skinuto sa Iskon-a!

Post je objavljen 10.10.2004. u 14:08 sati.