Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enhu

Marketing

Legenda o Alandiji

Susret Shagana i Sonsyreye

Tamo negdje, daleko na jugu, gdje topla mora zapljuskuju i oplakuju pješčane obale predivnog i drevnog otoka, u ono vrijeme kada je pijesak Wananunhe već bio crven. Bilo je to u vrijeme kada je svijet već bio star polovicu vremena, a na otoku kojeg sunce kupa u svom toplom i zlatnom sjaju, uskoro bi se trebalo dogoditi nešto neobično …
Bila je ona crnokosa i plavooka djevojka, ratnica i princeza toplih mora, kćer mitskih amazonskih vila Charysma. Najljepša djevojka koju je zapamtilo vrijeme Hrabrih naroda. Princeza koju su voljeli svi Okolni narodi i otimali se za njezinu naklonost.
Govore da su je Bogovi načinili od svojih suza i da su se zbog njezine božanske ljepote zaljubili u nju. Da ne bi došlo do svađe među Bogovima, mudre i ljubomorne na njezinu ljepotu, Božice je poklone ljudima …
Bio je On slobodan, mlad i neiskvaren, divlji dječak, princ i gospodar Zaboravljenih, sin hladne zemlje Alandije. Pratili su ga, najstrašniji i najbolji ratnici koje je zapamtilo vrijeme Hrabrih naroda, Vitezovi vjetra. Pričaju da su mu snagu i moć poklonili Bogovi, a ubrzo su mu vjerovali i divili mu se i prijatelji i neprijatelji.
Onda je sudbina tom neumoljivom, neuhvatljivom, divljem i slobodnom princu ratniku, ispreplela put s predivnom crnokosom, plavookom princezom ratnicom. Ona potpuno zaokupi svu njegovu pozornost. Sada je mogla početi najveća ratničko – ljubavna romanca koju je zapamtilo to nezamislivo vrijeme Hrabrih naroda… i započela je!


Post je objavljen 09.10.2004. u 22:17 sati.