Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lososs

Marketing

lososs goes to praha

Konačno je svanuo taj dan! Za točno 4 sata autobus će kretati iz točke A (Autobusni kolodvor zagrebački) i uputiti se prema točki B (Autobusni kolodvor u Pragu). Između će biti naravno puno točaka A1, A2 itd, u kojima će se iskoristiti wc, ili će se sve skupa prespavati. Karla, Euzebija i ja nosimo zvučnike i discman, planiramo zabavljati mnogobrojne putnike svojim pjevačkim umijećem. Imamo 11 sati na raspolaganju-hehehe. Ako se ne javim najkasnije za tjedan dana, znači da se supu/atnicima nije svidjelo naše milozvučno pjevanje od 7 popodne do 5 ujutro i da su nas zatukli putnim kartama il nečim (papirnate posjekotine su opake..)
Enivejz, put do tih autobusnih karata nije bio nimalo lak. Osim Karlinih i Euzebijinih problema sa faksom (polaganje uvjeta) i starcima (zabrane odlaska), trebale smo odradit nekoliko susreta s "ljubaznim" ženama na šalterima. Fakat ne kužim koji kurac radiš posao koji te toliko živcira kad ti se već u očima vidi da želiš nekom odgrist glavu!?! Dođemo u ponedjeljak rezervirat karte, sve ok. U četvrtak ih želimo podić, žena ne zna o čem govorimo. Opet objašnjavamo o Pragu, povratnoj karti, naplati nam 50 kn više (po karti) nego što je prije rekla. Ček malo, koji kupus, pa rekli ste da je 130kn? A popust?
"A je lii? Kad se po džepu gospodične lupi onda se milostive sjete popust spomenut?! Da vidim iksice!" Jebo tebi neljubaznu mater.. Pa ko da smo joj cijelo polje krumpira zagadili krumpirovim zlaticama, i sad neće cijelu godinu imat kaj jest pa nam se osvećuje zajebavajuć' nas s kartama! I onda nam još jedva povjerovala da kupujemo kartu za frendicu studenticu. A kaj je Euzebija? Velika riba koja putuje s nama pa joj kupujemo treću kartu?? Pa zakaj smo rezervirale onda karte prije par dana ako joj sad apsolutno sve moramo ponavljat??
A kaj sam proživila na putu do tog klolodvora... Prvo sam ujutro opet volontirala i čistila boxeve konja. Dva usrana boxa. Štono bi značilo da sam 12 puta furala kariole piljevine-bilo zapišane i usrane, bilo čiste. Nisam mogla više držat ruku 5 sekundi u zraku. Što je značilo da nisam mogla pokazat "gle tamo" nego sam morala reć "gle desno". To naravno nije dobro završavalo jer je meni sve desno. Odnosno i lijevo mi je desno, a desno je nekad lijevo..i obrnuto.. Uglavnom-nije bilo dobro.
I tako, sve me boli, ali nije bed-Sjajno me dovezla do Kaptola, idem se na Trgu nać s Euzebijom, Karlom, i ekipom iz Zadra (u biti frendovi iz Zagreba, upoznasmo se u Zadru). Nakon toga-kupovanje karata. Gužva u faking šestici(tramvaj). Pokušavam se autosugestijom uvjerit da imam dovoljno kisika, da mi je dovoljno 30 kvadratnih centimetara za opstanak, i da se u biti niti ne trebam nigdje držat dok tramvaj kreće, koči, skreće.. Centrifugalna i centripetalna sila, kao, ne djeluju na mene. Zadatak propao. Na kraju sam se držala za Karlu ko pijan plota (ima nešto u tim starim narodnim..) i primjetila da se neko drži za mene. Reko, dobro, jadan dečko se nema di primit.. Onda se nije imao di primit s obe ruke. Pa se onda, sigurnosti radi, još primaknuo meni. Pa onda, čak i nakon što su ljudi izašli na Glavnom kolodvoru, i imao se gdje primit, on je, eto, odlučio da je sigurnije primit se za mene. Još koju stanicu i ja bi odlučila da je sigurnije uputit mu lakat u lice. Još smo Karla i ja pričale o grupnim ležajima u Pragu-tip mi počeo glasnije disat za vratom... Jedva dočekah stanicu jer se tip počeo privijat još bliže.. Htjela sam mu objasnit razliku između osobe i štange-i da se slobodno prihvati za dotični dio tramvaja umjesto za mene, ali je konačno došla moja stanica. Reče Euzebija da će dečko bit sladak kad postane punoljetan. Krasno-sad očekujem prijavu za zavođenje maloljetnika. Možda je u biti punoljetan, al izgleda mlađe. Kao-događa se. Mislim, mene je u subotu žena u dućanu pitala za osobnu dok sam kupovala pivu! Pa imam 20( za točno 1 mjesec i 7 dana..)!!! Ali ajde, bar smo si prikratili vožnju..
Sad sam se konačno spakirala.. ! Jedan kufer i pola putne torbe (drugu polovicu okupirala je Karla). Ja sam ono što bi nazvali "osoba s puno prtljage". Joj jedva čekam!
Javim se iz Praga- i Zmajchek ima komp.. hihihi

Post je objavljen 08.10.2004. u 15:04 sati.