Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/itnews

Marketing

Robotika: Novi Aibo iz Sonyja

Sony je u srijedu objavio uspješan 'uzgoj' najnovijeg modela Aiba, robota-psa čiju smo prvu verziju vidjeli (informatički) davne 1999. godine. Najnoviji Sonyjev uradak kodnog imena ERS-7M2 može se podičiti nekim zanimljivim poboljšanjima u mehanici a nadasve u novom softveru koji ga čini još interesantnijim i korisnijim kućnim ljubimcem.

Kao prvo, novi Aibo će moći svirati glazbu s audio CD-a te plesati prema ritmu. Kompatibilan je sa MP3, WAV i Windows Media datotekama. Također su ga naučili nekim novim trikovima. Daljinska kontrola preko bežične veze s vlastitog PC-a razveselit će svakog vlasnika ovog malog mehaničkog čuda. Nova poboljšanja softvera daju mu brže reakcije na glasovne komande. Aibov raspored aktivnosti kompatibilan je s MS Outlookom tako da robot uspješno obavlja posao podsjetnika svom vlasniku, upozoravajući ga na važne sastanke.

Novi dodatak je i mogućnost snimanja videa što Aibu daje i ulogu svojevrsnog psa čuvara koji će na video zabilježiti sve aktivnosti u kući kad su stanari odsutni. Tome je još pridodana i 'u oči' ugrađena opcija snimanja fotografija koje se mogu prenositi e-mailom. Novi Aibo trebao bi se na tržištu pojaviti sredinom studenog po cijeni od 1.900 dolara. Softverska nadogradnja za ranije 'pasmine' vrijedit će 100 dolara. (news.com)


Post je objavljen 06.10.2004. u 23:48 sati.