Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ignavus

Marketing

Benfica igra kod kuće

Evo javljaju mi da će Dinamo igrati protiv Benfice. Nije da mi to trga srce, jer iako sam rođena zagrepčanka nisam nikad nešto voljela dinamo. Ma još manje volim hajduk. Jednostavno mi svi ti naši klubovi idu na živce, loši preplaćeni igrači, idioti navijači, intrige i spletke u vodstvu klubova. A zašto? 1.HNL izgleda kao seoska liga. Barem meni.

E a Benfica, to mi je već fora! Zašto? Tri su razloga: 1)portugalski klub, i to iz lisabona, mog najdražeg grada; 2)tamo igra mali slatki nuno gomes; 3)tamo igra tomo šokota i svi ga tamo obožavaju i kad čuju da sam iz Hrvatske počinju skandirati 'čokota, čokota'(naglasak na drugom o). I mene obuzme nekakav nacionalni ponos. Navodno je Tomo ovladao jezikom i priča kao pravi portugalac a ja vičem 'juuhuu eto to su Hrvati'.

Kad čujem 'Benfica' uvijek se sjetim menstruacije. Naime, portugalci imaju hrpu naziva za ženu koja je u 'onim danima u mjesecu'. I često se spominje u muškim razgovorima da benfica igra kod kuće. Užasno sam se zbunila dok sam prisluškivala, jedan tren priča o curi a već u slijedećoj rečenici se šalta na nogomet, wtf? Pa su mi objasnili. Kad Benfica igra kod kuće koristi crvene dresove. I naše mjesečno krvarenje ih neodoljivo podsjeća na to. Kako šarmantno! Benfica protiv Dinama igra kod kuće 25.11. Ali ne i za mene;) dee dee

Post je objavljen 05.10.2004. u 17:52 sati.