Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/markopudina

Marketing

ETO YAMMAT ČITA JEDNU JAKO LIJEPU KNJIGU, PA PROČITAJTE JE I VI JER JA SIGURNO HOĆU KAD NAĐEM VREMENA




«SRCE DUŠE» Gary Zukarov i Linda Francis

- kako osvjestiti svoje osjećaje-

UVOD:
....najdulje putovanje koje češ u život imati nalazi se u prostoru između tvoje glave i tvojeg srca. Putovanje u srce naša je budućnost i naš jedini način stvaranja budućnosti...cijelovitosti integriteru i suosjećanju. To je iscjljenje za kojim svatko od nas žudi i koje svatko od nas mora ostvariti ako želimo napredovati k ostvarenju nas samih u potpunosti. Učenje kako iskusiti i proživjeti osjećaje jedan je od najtežih zadataka kojih se možemo prihvatiti....

NOVA VRSTA:
...Potreba čovjeka da se osjeća sigurnim ,cijenjenim i voljenim u srži je ljudskog iskustva. Tesu potrebe jednako ukorijenjene kao i potreba za hranom i krovom nad glavom...
Od početka ljudske vrste potreba čovjeka da se osjeća sigurnim, cijenjenim i voljenim usmjerila je našu pažnju prema VANJSKOM. Samim tim naše UNUTARNJE sve manje smo primjećivali i primjećujemo....
To više nije tako. Takav pristup više ne djeluje. Potreba ostaje ista, ali potraga za njom više ne odvija u smijeru vanjskoga. To više ne zadovoljava, stvara probleme, jer navika da se okrećemo prema VANJSKOM je još uvijek snažna i mnogi ljudi to rade bez razmišljanja. Naše zadovoljstvo sada dolazi putem korištenja naših života, domova, prijateljstva i zajednice u svrhu dolaska do višeg cilja: duhovnog rasta. Da bi se sve ove okolnosti promijenile potrebna su naša srca. Našim srcima stvaramo promjene.

Potrebno je razviti sposobnost osjećanja boli i radosti drugih. Trebamo naučiti shvaćati potrebe drugih jednako ozbiljno kao i svoje vlastite. Suosjećanje i mudrost proizvodi su duhovnog rasta. Oni nisu stvar politike, nego osobne namjere. To su plodovi velikog rada, ali je taj rad unutarnji. NEDJELJIVI SMO JEDNI OD DRUGIH. Duhovni rast sada dolazi na mjesto opstanka kao središnje svrhe ljudskog iskustva, on postaje privlačan pojedincima iz svake kulture, rase, spola, ekonomskog statusa i religije.
Dok god u vanjskom budemo tražili način ublažavanja boli koju uzrokuje osjećaj bezvrijednosti ili užas ne pripadanja, do tada ćemo u naše živote unosti nasilje i razaranje na osobnoj kolektivnoj razini.

Ono što je u našoj vrsti omogućavalo preživjeti toliko dugo sada djeluje kao loš lijek. U stvari to je otrov. Ono materijalno ili VANJSKO nam je potrebno da bi smo ostvarili ciljeve duše, one ciljeve koji nas spajaju, a ne razdvajaju. Potrebni su kao sredstva za suradnju, a ne za natjecanje.

Univerzum jest vaš dom i svaka se duša oko vas sama suočava s okolnostima koje su teške i izazovne za nju kao što su vaše za vas. One su vaše kolege i vi ste njihov kolega, svi mi učimo u posebnoj okolini u kojoj nam je u intimnosti vlastitog iskustva otkriveno sve što treba biti proučeno i izlječeno. Okolina za učenje je ZEMALJSKA ŠKOLA.

Cijeli naš život je škola. Učimo se okretati ne samo vanjskom nego i unutarnjem svijetu. Rađa se nova ljudska vrsta. Stara vrsta (oni koji se nisu osvijestitli) stvara fizički svijet i stvara pojam sigurnosti pomoću podređivanja drugim pojedincima i gospodarenju otkrivenim. Nova vrsta stvara osjećaj sigurnosti tako da istraži unutrašnjost i pronađe uzroke nesigurnosti i iscjeli ih. To je put k istinskoj izvornoj moći.

ZEMALJSKA ŠKOLA:
Zatvorite oči. Zamislite da ste u najvećoj učionici na svijetu. Toliko je velika da joj se ne vide ni vrata, ni prozori. U prostoriji se nalazi sve što možemo vidjeti, čuti, okusiti, omirisati i dodirnuti. Sve što ovdje činite dio je vašeg procesa učenja. Ne postoji mjesto koje ne obiluje mogućnostima učenja....

IZVORNA MOĆ

Izvorna moć je sklad vaše osobnosti sa vašom dušom.
To je stanje kada svakoga trenutka budemo svjesni onoga što osjećamo i odluka koje donosimo. Suočava nas s najnezdravijim dijelovima nas samih. Onima koji optužuju, kritiziraju, osuđuju, zamjeraju, zavide i mrze nas same, druge i Univerzum. To su dijelovi koje moramo otkriti, priznati i promijeniti. Treba imati na umu da su to isto dijelovi koji najviše od svega žele mijenjati druge, a ne biti promijenjeni. Vaš će se život promijenit, tek onda kada ga sami odlučite promijeniti. Treba u sebi pronaći nagone koji nas tjeraju da gospodarimo drugima i okolnostima oko sebe kako bi smo se osjećali vrijednima, te nagone treba promijeniti.
Kada toga postanete svjesni, ići čete i dalje na mjesta na koja ste išli i prije (u dućamn, kupovati novu odjeću, frizeru..), ali to ćete tada činiti, ne sa namjerom da zadivite druge, već radi svoje svjesne namjere. Ostat ćete vjerni sebi. To znači živjeti u radosti. Izvorna moć je ljudsko iskustvo lišeno ograničenja straha, sumnje i mržnje prema samome sebi. Brinite se o drugima i dopustite da drugi brinu o vama.
Vaši su osjećaji polje vaše snage. Ne možete vašu osobnost dovesti u ravnopravan položaj s vašom dušom, a da pri tom ne postanete svjesni vlastitih osjećaja. Ovo je putovanje u kojem rastemo duhovno obogaćeni izvornom moći, svi pohađamo isti tečaj na kojemu učimo kako stvoriti izvornu moć i kako se njome koristiti.


OSJEĆJI

Vaši su osjećaji pjesma napisana samo za vas. Naučite ju samo slušati.

CJELOVITA ENERGIJA:
Obratite se sami sebi: «Energija koje se ulijeva u mene uvijek je čista i cjelovita».

Ne možete duhovno rasti, a da se ne naučite odijeliti od vlastitih osjećaja ishvaćati ih kao proizvod načina na koje se energija obrađuje u vašem energetskom sustavu.

Osjetite svoje tijelo. Prvo u području glave, zatim vrata, grudi, trbuha i zdjelice. Obratite pažnju na prisutnost bilo kakve boli, zatezanja ili slično.
Kada se idući put budete osjećali ljutito, povrijeđeno, uznemireno ili osjetite ljubomoru, obratite pažnju na ista područja na tijelu i uočite kako vam se u tom trenutku čine, kakve osjete prouzrokuju.....Vaši osjećaji dolaze iz ENERGETSKOG SUSTAVA, a ne iz vašeg odnosa sa ljudima ili stvarima.
Svaki osjećaj poruka je za vas, poruka koju vam šalje vaša duša. Ako ne obratite pažnju na tu poruku, doći će druga. Te su poruke važne i vaša vam duša neće dozvoliti da je zanemarite i zaboravite. Kada svoje osjećaje shvaćate kao prepreke ili kao iskustva koja biste radije imali ili biste ih radije izbjegli, tada ne shvaćate bit. Bit je da vam svaki osjećaj daje važnu informaciju o vama samima. Kada zanemarujete vlastite osjećaje, zanemarujete i tu informaciju.
[Q]

Post je objavljen 04.10.2004. u 18:58 sati.