Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gulistan

Marketing

Pojelo mi cijeli post s pricama iz osobnog iskustva; kako sam stigla u americku provinciju iz nase metropole (svaka rijec bi mogla u navodnike, metropola je bio Beograd...) i tek se tu, medju ljudima od kojih vecina nije imala putovnice i manje opce kulture od sesnaestogodisnjaka iz gimnazije, suocila s vlastitim predrasudama i strasnim neznanjem, uglavnom identicnim onima iz nase sredine. Tome je skoro 13 godina, ja vec dugo provodim vrlo malo vremena razmisljajuci o "teoriji i praksi" homoseksualnosti, moj interes je sad potpuno okrenut gradjanskim slobodama. Nastavit cu s postovima objava vjencanja i zakonskih promjena, to mi je drustveni barometar, a nadam se da bi ti prizori i novosti mogli uvjeriti i one koji zive u netolerantnijim sredinama da njihove okolnosti nisu "prirodne" i bogom dane, vec promjenljive i podlozne poboljsanju.

Homoseksualnost je siroko rasirena prostorno, vremenski i preko bioloskih vrsta, kako dakle moze biti "neprirodna"? Ako je neprirodan svaki seks koji ne rezultira zacecem, onda se svi seksualno ponasamo uglavnom neprirodno, cijeli zivot.

Na kraju, meni je 35 godina, ja se vec davno vise ne pitam tko sam i kakva sam (ali ako netko zna kamo idem--hell excluded--pliz nek javi...) i nisam namjeravala pisati osobni Bildungsroman, jer naprosto ne znam kako od mog specificnog slucaja ekstrapolirati na opcenito (a i dosadna sam osoba). S druge strane, ne bih zeljela ispasti holier-than-thou pozer, koji naklapa u prazno jer mu se--i SAMO njemu--ukazalo nesto na putu u Damask, mozda upravo zivo iskustvo daje tezinu uvjerenjima? E, zato malo teorije, malo price, i tko zna, mozda na kraju ostanem s mojim Wilhelm Meisters Lehr- i Wanderjahre...

Post je objavljen 02.10.2004. u 22:50 sati.