Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/markopudina

Marketing

LASAGNE "ALLA MARKO"

- Slika ne daje realan prikaz....naime vaše će lasagne izgledati puno bolje:)


DAkle ljudi moji eto jednog prekrasnog recepta koji morate probati....ćak nije ni toliko kaloričan:)
Triba vam:
200 grama patlidžana
1 paket tjestenine za lasagne bez jaja ( od 250 grama) - ne kuha se
200 grama svježeg sira ( ima za kupiti u dućanu)
0,5 l sosa od rajčice ( pasirana rajčica, najbolja je ona u tetrepaku...druge treba razrijediti i kisele su)
2 žličice origana
pola čajne žličice chilija - ne više od toga jer nećete moći jesti:) znam iz iskustva
3 žličice vlasca
sol

ZA BEŠAMEL:
150 grama bijelog glatkog brašna
100 grama maslaca ( ne margarin)
1 litra mlijeka

A recept ide ovako:

Patlidžan ogulimo, narežemo na kockice i kuhamo u slanoj vodi 10 minuta. Patlidžan ocijediti i u posudi pomiješati sa sosom od rajčice, sirom i začinima. Na maslacu pržimo bijelo brašno do zlaćane boje, a zatim dolijevamo mlijeko, postepeno uz miješanje...Umak moramo dovest do vrenja i kuhati 2 -3 minute....Ako se umak previše zgusne, dodati još mlijeka. U nauljenu vatrostalnu posudu, a može i tepsija složite po red tjestenine, patlidžana sa rajčicom i sirom te bešamel umaka...U biti prvo na dno tepsije stavite bešamel umak, na njega tjesteninu pa na tjesteninu prvo rajčicu i sir a nato bešamel i onda dakle opet tjestenina pa sos od rajčice i sir i onda bešamel...tako 3 il 4 reda...ovisno o veličini tepsije.

Gornji dio, dakle posljednji, zalijemo kiselim vrhnjem i naravno sa mnogo bešamel umaka kako bi lasagne bile što ukusnije.

Lasagne staviti u pećnicu zagrijanu na oko 225 stupnjeva, peći 30 minuta... Lasagne obavezno ostaviti da odstoje barem 15 minuta prije serviranja..jer će biti uskusnije i neće se raspadati:))

DAKLE ŠTO ĆEKATE, KUHAČE U RUKE I IDEMO...JAVITE MI REZULTAT...MA MORA VAM SE SVIĐATI



Post je objavljen 02.10.2004. u 23:18 sati.