Mi bauštelci provjereni smo i zakleti vegetarijanci. Ujutro, prije no što miješalica zabrunda naša nam gazdarica svakom spremi jedan sendvič od pola kile kruva, između kojeg stavi pola kile parizera od maćuhica i tridesetak dekagrama sira od smokvinog mlijeka. Za marendu dobijemo grah na biljnoj masti, kobasice od blitve ili šparoga, biljni narezak od riže i čašu gustog soka od brokule. Pošto nama bauštelcima treba mnogo energije, jer se, za boga miloga, trošimo, ručak je obilat i bogat raznolikim biljnim delicijama. Kao predjelo jedemo gulaš od divlje ruže, domaćeg ječma i debelih gromada soje. Ponekad jedemo i grah u vodi soljenoj kamencem sa stjenki lonca. Kao glavno jelo nudi nam se cijeli kuhani kukuruz, pljeskavice od leće, namazi od maslačka ili repe, palačinke s kremom od djeteline i, kao desert, velika pečena lubenica.
Nakon kraja napornog radnog dana opet jedemo. Ovaj put si gazdarica daje mašti na volju pa nam spremi 2 režnja kosanog češnjaka, 1 jušnu žlicu biljnog ulja i tri kuhane mrkve srednje veličine. Za po putu do kuće dobijemo i pitu od graška te grickalice od japanskih tikvica.
Neka vas ova gastronomska bomba ne zavarava – nije da samo jedemo, mi i mnogo radimo.
Za ciglih tjedan dana naša je bauštelska ekipa izgradila drveni poljski wc – prvi i osnovni objekt na gradilištu – bez njega bi mekom stolicom onemogućili prilaz gradilištu.
Post je objavljen 01.10.2004. u 08:57 sati.