Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/itnews

Marketing

Tehnologije: P2P E-mail

Tvrtka Jeftel iz Leedsa u Velikoj Britaniji radi na razvoju nove mogućnosti transporta e-maila koja bi trebala omogućiti sigurnu komunikaciju.

Radeći na razvoju VoIP (Voice over IP), tehnologije koja omogućava telefoniranje putem interneta preko IP protokola u Jeftelu su došli na ideju da isti transport koriste i za komunikaciju putem e-maila. Tako je Jeftel razvio svoju vlastitu mrežu, i za 25 funti godišnje te instalaciju jednostavne aplikacije svoje korisnike snabdijeva sigurnim načinom komunikacije.

P2P (Point-to-Point ili PC-to-PC) je tehnologija poznata od ranije. Radi se o direktnom povezivanju dva računala, komunikacija kakvu prepoznajemo u popularnim servisima za razmjenu datoteka poput WinMX-a, Kazaa-e i sličnih. Jeftel svojim servisom omogućava korisnicima da se kroz korisničko sučelje povežu direktno sa svojim primaocem te mu pošalju e-mail mimo poznate internetske e-mail infrastrukture i bezbrojnih mail servera direktno u njegovo računalo. Ovaj je oblik slanja poruka, objašnjava šef razvoja Jeftela Robert Barr, u potpunosti siguran od spammera i drugih vidova neželjenih poruka, jer omogućava lako nadziranje dodavanje sigurnosnih protokola i servisa.

Korisnici njihove mreže imaju e-mail adrese s nastavkom .safe.


Post je objavljen 29.09.2004. u 01:38 sati.